Veliko iskustvo...

Upisom na fakultet, gotovo svaki student ima svoju viziju i perspektivu novinarstva koju stječe putem teorije, dok u praksi to može izgledati potpuno drugačije. Zbog toga je Mateja Punek, studentica novinarstva na Sveučilištu Sjever odlučila svojim kolegama pokazati što ih čeka u budućem poslu i napraviti kratak presjek pogleda na novinarsku profesiju iz perspektive članova redakcije emisije 'Provjereno' Nove TV.

Studentica je snimila i montirala informativno-edukativnu reportažu u kojoj su joj novinari emisije 'Provjereno' ispričali svoja iskustva u svijetu novinarstva, kakvo je novinarstvo zapravo i koja je tajna njihova uspjeha. Kaže kako je njezina namjera ovu reportažu prijaviti i za Rektorovu nagradu.

Video je prvenstveno namijenjen studentima novinarstva i onima koji to tek žele postati, kako bi na primjeru jedne kvalitetne emisije i iskusnih novinara dobili sliku novinarstva. Urednica Ivana Paradžiković te reporteri Ana Malbaša, Kristian Došen, Mato Barišić, Maja Medaković i Ema Branica otkrili su u ovoj informativno-edukativnoj reportaži ono što na malim ekranima ne dolazi do izražaja; kako izgleda jedan dan u redakciji te kako teku pripreme za emisiju.

„U novinarstvu je vrlo važno slijediti instinkt i intuiciju. Vrlo je važno raditi svoj posao iz srca“, poručila je studentima i budućim novinarima urednica emisije 'Provjereno' Ivana Paradžiković.

Studentica koja je sama izradila video istaknula je kako joj je posjet Novoj TV i druženje s novinarima potvrdio da je novinarstvo ono čime se definitivno želi baviti te da nije pogriješila. ''Bila mi je ovo velika škola u kojoj sam stvarno uživala i puno naučila. Nadam se da će moji kolege i oni koji tek dolaze isto tako nešto naučiti iz ovog videa'', rekla je Mateja.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju