Igorov brunch pobijedio Leonovu marendu za bogovoe!

U ovotjednom Gastro duelu i pravljenju MasterChef gableca pobijedio je Plavi tim sastavljen od Igora, Lane i Hrvoja. „Jela su vam bila jako dobra, ali oni su bili malo organiziraniji, još su napravili i domaće pecivo“, obrazložio je Andrej zašto je pobjedu odnio Plavi tim.


Za njihov uspjeh zaslužna je Igorova kreativnost i njegov način prehrane. Pred žirijem Plavi tim je prezentirao pravi 'vege' brunch: 'Pohani sejtan na kvinoji i povrću' te 'Tofu kajgana i BLT sendvič (BLT- brate, lijep tofu)'. Chef Andrej pohvalio je Igora i njegov pobjednički brunch: „I tako dragi Igore, uspio si doći na svoje!“ Unatoč tome što nisu znali što rade i kuhaju Lana i Hrvoje su bili oduševljeni činjenicom da im je sve ispalo jako ukusno. Hrvoje je najbolje objasnio kako su on i Lana pripremali ovaj brunch: „Radimo omlet od nečega što nisu jaja. Radimo dimljene komade špeka od nečega što nije špek. Još je uvijek velika enigma od onoga što mi radimo.


Njihovu pobjedu David nije baš najbolje podnio te je sarkastično komentirao:„Ne da mi nije drago nego bi se najradije objesio! Čestitam Plavom timu.“ Leonov Crveni tim također nije imao loš dan u MasterChef kuhinji. Njihovu 'Marendu za bogove', kako ju je prozvala Ksenija, pohvalili su svi. Crveni tim je tako pred žirijem prezentirao 'Lignje sa slanutkom i blitvom' te 'Megapork sendvič s kokošjom jetrom'.


Pašteta je odlična. Pork sendvič vam je uspio. Mogli ste sami ispeći peciva, a sir vam se nije rastopio. Umak je previše sladak, ovako je kao dječji umak. Treba biti malo robusniji okus“, komentirao je Andrej njihovo jelo.


Drugi pak Leonov recept s lignjama oduševio je chefa Andreja: „Ovo je recept koji ima više od 2000 godina. Ovo je esencija Mediterana!“ S ovim potonjim, jušnim jelom Crveni tim je imao dosta problema. Vođa tima Leon je u umak stavio previše rajčice te se nakon toga uspaničio. U pomoć mu je došao David, a Ksenija je objasnila zašto nije reagirala:„Valjda će dvoje odraslih muškaraca znati reducirati taj saft.“ Tada je došlo i do male prepirke između Lučeva i Dooksa u kojem je Dooks odlučio preuzeo kontrolu nad timom. Nova tenzija se podigla kad se u Megapork sendviču nije uspio rastopiti sir. David je bio poprilično ljut.


Unatoč tim malim problemima, Crveni tim je vjerojatno i izgubio zato što je chefica Ana ponovno upozorila na lizanje pribora za vrijeme kuhanja: „Vjerujem da ste do sada već primijetili da ja ne probam tanjure koji se diraju s prstima, na kojima se ližu žlice, vilice, ali sam vam ovaj put progledala kroz prste. Ali ubuduće tko bude lizao žlice ili prste, neću probati.“ David se pokušao opravdati: „Ja ne znam jel' se ona boji naših bakterija. Lizao sam kuhaču, ali smo ih i prali!“ Posebni gosti u žiriju bili su Antonio Antunović, voditelj Gastro odjela u Konzumu te Mario Tišljarec, voditelj Odjela ribarnice i bivši kandidat MasterChefa 2012. godine.


Plavi tim je, osim pobjede, i podučio Lanu i Hrvoja o veganskoj kuhinji. Naučili su da se sejtan koristi kao odrezak, a da se u tofu kajganu dodaje kurkuma koja joj daje žutu boju.


Pobjedom u Gastro duelu, Plavi tim je spašen od Stres testa, a dok će se Crveni tim, odnosno Ksenija, Leon i David boriti za ostanak u showu. Kome će ovo biti posljednji Stres test u MasterChef kuhinji, ne propustite doznati!

Celebrity MasterChef gledajte od nedjelje do utorka u 22:35h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju