Andreu i Lanu žiri kaznio odbijanjem kušanja jela.

Da nije lako skuhati dobar rižoto, osobito kada u žiriju sjedi Ana Grgić čiji je rižoto uvršten u knjigu 100 najboljih rižota, uvjerili su se natjecatelji Celebrity MasterChefa. U izazovu Kutija iznenađenja od njih se očekivalo da unutar sat vremena pripreme dva rižota te da iskoriste i crno i bijelo vino koje su dobili u kutiji, a kako bi ih se dodatno inspiriralo žiriju se pridružio specijalni gost, vinar Bruno Trapan. „Smatram da je današnji zadatak možda bio malo prezahtjevan za vas. Em je rižoto jako teško poglavlje gastronomije, em smo vam dali čak dva rižota za napraviti. Neki su ipak uspjeli doći do proizvoda koje smo tražili, ali u većini slučajeva to nisu bili rižoti nego riže“, osvrnuo se Andrej na izazov te proglasio Hrvoja pobjednikom izazova, a uz njega u liniji najboljih rižota našli ju se još David, Ivana i Ksenija.


Znači moje jelo je uspjelo. Ja sam zadovoljan!“, kazao je Hrvoje kojemu je ovo druga pobjeda u najpoznatijem kulinarskom showu. Iako je Andreju Hrvojev rižoto bio jako slastan, zamjerio mu je to što je pretaman, dok mu je Bruno čestitao i kazao kako je baš pogodio njegov gušt. Iako još uvijek ozlijeđen, David je uspio napraviti odlično jelo. „Gle, kad imaš tu povrijeđenu nogu, bolje kuhaš! Razmišljam o drugoj“, našalio se s njim Radovan, dok je Kseniji Andrej rekao da su joj rižoti ukusni, samo da im malo nedostaje forme.


Dok su njih četvero, prema riječima žirija, jedini uspjeli napraviti rižoto, jesu li u tome uspjele Andrea i Lana, nikada nećemo saznati. Naime, Andreu je Ana vratila na mjesto zbog toga što je prilikom serviranja lizala prste, a Andreja je razljutilo to što je Lana prekršila pravilo time što je popravljala jelo nakon isteka vremena: „Kada završite kuhati, tanjur ne smijete više dirati, je li jasno? Sad ovo molim te uzmi i vrati se na mjesto!“, kazao joj je, a Lana nije mogla sakriti svoj bijes: „Ljuta sam k'o pas zato što to nije fer i trenirati strogoću na taj način može na nekom drugom, ne na meni!Leonu je Ana probala samo jedan rižoto i prigovorila mu da chilli i crni rižoto ne idu nikako skupa, dok mu je Radovan poručio: „Znaš što, ja sam ti baš ono prononsirani hedonist, a nisam mazohist.“ Okusi u Ervinovom rižotu po Andreju bili su pogođeni, dok mu je Bruno rekao da je mogao staviti malo više vina, na što se Ervin našalio da je više stavio vina u sebe. Ricardo je priznao kako nije vičan u spravljanju rižota, a to je potvrdio i žiri budući da mu ni jedan ni drugi nisu uspjeli. „Ovo ti je vremeplov u 60 godine. Zapravo ti i nisu loši rižoti!“ poručio je Andrej Ivani, dok je Igoru zamjerio crno vino i tikvice u kombinaciji. Najzabavnije je bilo na kušanju Vladinog jela, koji je svojim originalnim nazivima jela 'Bijelo crni' i 'bijelo zeleni' rižoto zaintrigirao žiri. „Ja sam ovo morao probati jer je ovo unikatni izgled, ovo još nitko nije vidio“, kazao je Radovan.

 

Celebrity MasterChef gledajte nedjeljom u 21:45h, ponedjeljkom i utorkom od 22:15h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju