Riskirajući osudu konzervativnog društva, imenom i prezimenom stala je pred kameru kako bi ispričala što joj se dogodilo, i to s jasnim ciljem: spriječiti da se nekom drugom dogodi to što je ona proživjela.

Bila je usamljena, tražila je nekoga tko će joj pružiti pažnju i činilo se kako ga je našla. Sve je prošlo dobro prvi put, ali drugi je put rekla 'Ne'. Jasno i glasno je izgovorila da ne želi to što je on naumio, ali on nije prestajao. Silovao ju je analno. Njegova je prošlost ono što tek daje strašnu dimenziju cijelom slučaju. To je čovjek koji je podvodio svoju jedva punoljetnu suprugu, a njezinog maloljetnog brata silovao. Tijekom izdržavanja zatvorske kazne sam je zatražio da ga se kastrira.


 

Upoznala ga je preko društvenih mreža. Godilo joj je zanimanje za nju, neka nova prilika da nestane samoća. ''Pa isprva je komunicrao na jedan smiješan način. Uveseljavao me, imao je štosne izjave, priče. Baš sam uživala s njim razgovarati. Znali smo razgovarati po sat vremena. Bila bih uvijek sretna kad mi se javio'', počinje svoju ispovijest Mladenka Čeko.

Komunicirali su tako tri mjeseca. Pojavio se nekoliko dana iza Nove godine. Ona je bila ushićena.
Došli su u njezin podstanarski stan i kaže poželjeli jedan drugoga. Isprva se sve činilo bajno, no primjetila da je on, kaže Mladenka, ''sklon nekim malo perverznijim stvarima'', koje Mladenki nisu odgovarale, što mu je ona otvoreno rekla.

Zamolila ga je da poštuje njezine želje, govori, i on ju je poslušao. Nakon toga je otišao. Javio se tek nakon 20-ak dana, poslao joj poruku. '''Želio bih te vidjeti. Ti se meni sviđaš i ja ću doći uskoro oko 8. ili 9.2. i razmislit ćemo opet o našoj budućnosti. Ne mogu živjeti bez tebe'. Napisao mi je ne mogu živjeti bez mene'', priča Mladenka. No, nisu to jedine poruke koje joj je slao. On joj je slao i poruke eksplicitnog sadržaja.

Mladenka je mislila kako se samo šali jer joj je znao napisati i kako će na misu zajedno. I zaista je došao kada je i rekao. Opet su završili u njezinom podstanarskom stanu. Pristala je na odnos govori, ali nije očekivala da će doživjeti nasrtaje koje nije priželjkivala. ''Grizao me za vrat. Osjetila sam bolove prilikom griženja i rekla sam mu 'Nemoj mi to raditi, vrat me boli. Što ti je? Ako ako ćeš se ovako ponašati prema meni prestajemo s ovim'. Međutim, što god je on više nasrtao prema meni, što sam se ja više branila prema njemu, on je bio sve više više agresivniji, a ja sam bila uvučena u jednu mrežu bespomoćna'', priča Mladenka i nastavlja: ''Bila sam izmučena, bila sam uništena. Htjela sam se dignuti iz kreveta i rekla sam mu da idem zapaliti jednu cigaretu''.

A onda se dogodilo ono što joj nije bilo ni na kraj pameti – analno ju je silovao. ''Kada je on završio tu svoju prljavu igru, na to mi je rekao, onako slomljenoj, polomljenoj, s bolovima, rekao mi je: 'Eto vidiš da ti nije ništa bilo'. Da to nije ništa strašno i da to žena svaka može izdržati. 'Vidiš, izdržala si i ti''', priča Mladenka.

Nije mogla doći k sebi od šoka. On ju tražio nešto za jesti. Pripremila mu je. Pa je rekao da je još gladan, a ona je pokušala nazvati policiju. Zatim je otišao.

Čovjek je to koji je bludničio nad djecom, silovao svoju nevjenčanu suprugu koja je tada imala tek 19 godina, podvodio ju tako što je stavljao oglase i letke pod brisače automobila u kojima je nudio "ugodno druženje sa zgodnom i mladom ženom". Tu nije kraj njegovim monstruoznim djelima. Silovao je i brata nevjenčane supruge i to više puta od njegove 15. pa sve do 16. godine života. Tada je bio osuđen na sedam godina zatvora. Pred kraj služenja kazne zatražio je od zatvorskog sustava da ga se kastrira.

''Bojim se i kada izađem iz zatvora da se ništa bitno neće promijeniti i da će me zauvijek pratiti stigma silovatelja i pedofila, a takve ljude društvo prezire. Kada bih se kastrirao dokazao bih svima da sam svoju grešku platio i da nisam opasan kakvim me smatraju'', izgovorio je 2012. godine kada je izašao iz zatvora. Ministarstvo zdravstva i pravosuđa su mu na zahtjev za kastracijom odgovorili kako ne mogu udovoljiti njegovom zahtjevu i kako je psihoterapija ono što mu zaista treba.

A sada je Mladenku prisilio na ono što nije htjela. Ni sama nije znala što da čini. Pristala je na odnos, ali zna da ne znači ne. Na ono što je on njoj učinio nije pristala. Još joj je gore što je bila silovana kada je imala 25 godina.

Mladenka ga je prijavila. Ostalo je, kaže, išlo kao da je u kakvoj američkoj seriji o forenzičarima. Uzeti su brisevi i tragovi, njezina odjeća i plahte. Što će forenzičari utvrditi ne zna. Kaže, nada se istinu jer ne želi da ijedna žena doživi isto to od tog čovjeka.

Županijsko državno odvjetništvo je utvrdilo kako postoji opravdana sumnja na počinjenje kaznenog djela silovanja, ali ono zašto je Mladenka progovorila je činjenica da taj čovjek nije u zatvoru.

Kaže da je njezin jedini grijeh što se zaljubila, dala mu povjerenje, pustila ga blizu jer ono što je on njoj pisao u porukama koje nije doživljavala ozbiljno, isto je što je što je zaista radio maloljetniku – vezivao ga konopcem i silovao.

Prije dvije godine opet je završio na sudu i to zato što je radio, ni manje ni više, nego s maloljetnicima. Tereti ga se da je sudjelovao u organiziranim pljačkama koje su izvodili maloljetnici, točnije, da je od djece otkupljivao ukradene bicikle i dalje ih prodavao, i tako u čak 13 slučajeva.

Ovaj recidivist radi u Austriji, ali mnogo vremena provodi u rodnom kraju. Nije iz istog mjesta kao i Mladenka, ali to nju ne tješi. Boji se što je kadar učiniti sada kada ga je prijavila.

Mladenka kaže da teško živi od invalidske mirovine i mislila je kako je pronašla nekoga s kim će joj biti lakše kročiti kroz život. A dogodilo joj se nešto što neće moći zaboravitit. Još od prvog silovanja vuče dijagnoze depresije i PTSP-a, poremećaja prilagodbe. Ne zna kako se nositi sad s tim, pogotovo kada je čovjek koji je silom pregazio njezino dostojanstvo na slobodi.

Propuštenu epizodu emisije Provjereno pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju