Redatelj Robert Towne spaja akcijski triler s romantičnom dramom u filmu 'Zora očajnika'.

'Zora očajnika' - američki akcijski triler s elementima romantične drame prati bivšeg krijumčara droge i policijskog detektiva čije prijateljstvo na iskušenje stavlja ljubav prema istoj ženi kao i dolazak meksičkog narko šefa s ponudom za izvrstan posao. 

Mel Gibson ulogu u filmu odmah je prihvatio, iako je za nju prvotno bio zainteresiran glumac Harrison Ford, zvijezda filma 'Ludilo' ali je ipak od toga odustao. A navodno, redatelj filma Robert Towne nije se najbolje slagao s Michelle Pfeiffer i izjavio je kako je ona glumica s kojom mu je bilo najteže raditi. Nagađalo se da je to zbog toga što je Towne perfekcionist, ali i zbog činjenice da je Pfeiffer u to razdoblje prolazila kroz razvod. 

Protagonisti 'Zore očajnika' - čije likove tumače izvrstan Mel Gibson i Kurt Russel - dvojica su najboljih prijatelja. Gibson igra Maca McKussica, dilera droge koji se želi vratiti na pravi put, Russel ima ulogu policajca Nicka sa zadatkom da dovede dilera pred lice pravde. Nick se zbližava s Jo Ann (Michelle Pfeiffer), vlasnicom restorana u koju je zaljubljen i Mac, nadajući se da će tako saznati što više o njegovim planovima s meksičkim dilerom Carlosom, za kojeg policija pouzdano zna da bi se uskoro trebao pojaviti u gradu. Međutim, Nick se također zaljubljuje u Jo Ann.

Snimljena pod sam kraj 80-ih, 'Zora očajnika' se kroz protekle godine prometnula u jedan od kultnih filmova toga desetljeća.
 

Akcijski tirler  'Zora očajnika' ne propustite u subotu u na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju