Znanstveno- fantastični film Revolt otkriva novu dimenziju borbe za život.

Redatelj Joe Miale u ovom filmu uspio je spojiti dvije priče, Zemlju koja pada u ruke izvanzemaljskim strojevima i ljubavnu napetost između američkog vojnika i zanosne francuske humanitarke. Hrabrog američkog vojnika utjelovljuje Lee Pace koji se proslavio ulogom u filmskoj trilogiji The Hobbit i Guardians of the Galaxy, dok je prelijepu borbenu francuskinju utjelovila Berenice Marlohe koja se može pohvaliti ulogom u Bondovskom serijalu SkyFall.

 

Svijet se ruši kao kula od karata, jedini spas leži u ratom opustošenom afričkom krajoliku gdje se susreću američki vojnik Bo (Lee Pace) i francuska humanitarka Nadia (Berenice Marlohe). Njih dvoje odlučuju surađivati kako bi preživjeli agresivnu izvanzemaljsku invaziju.

 Borba između strojeva s onog svijeta i ljudskog roda  postaje sve napetija. Bo i Nadia ne odustaju, bore se za život i tragaju za utočištem u razrušenom afričkom selu. Invazija programiranih strojeva čija je zadaća da ubijaju ljudski rod, stavlja na kušnju vezu između Bo i Nadie.

 

Jedna od zamjerki filmu su efekti koji tijekom velikih eksplozija izgledaju oskudno i siromašno, čini se kako ne pridonose dodatnoj napetosti pravog akcijskog filma. Međutim, mnogi ovaj film nazivaju kultnim klasikom koji neće razočarati sve prave ljubitelje dobrog SF-a.

Film "Revolt" pogledajte u subotu u večernjem terminu na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju