Prisjetite se kome su članovi žirija dodijelili zlatni gumb.

Pod budnim okom stručnog žirija Supertalenta kojega čine Martina Tomčić, Fabijan Pavao Medvešek, Maja Šuput i Davor Bilman kandidati devete sezone Supertalenta pokušali su se predstaviti u najboljem svjetlu te doći do polufinalnog kruga natjecanja. Nekima je ta misija pošla za rukom, dok će neki kandidati ipak morati još poraditi na tome.

U toj utrci kandidati teže i za još većim uspjehom od prolaska dalje, a to je direktno mjesto u polufinalu osigurano zlatnim gumbom. U sezoni je ukupno pet takvih mogućnosti, četiri rezervirane za žiri te jedan koji dodjeljuje voditeljski par u sastavu Igora Mešina i Frane Ridjana.

Tako je i prvi zlatni gumb ove sezone bio upravo odlukom voditelja Igora i Frane i otišao je u ruke mađioničara i iluzionista Magic Leona koji se na pozornicu Supertalenta vratio nakon pauze od 11 godina. U tom razdoblju usavršavao je svoj talent i postao popularan na svoj YouTube kanalu. Ove godine, kao mađioničar, slavi 20. godišnjicu.

Da pjevanje nisu samo note na okupu pokazala je mlada Farija Gaši iz Zagreba koja je u svoj nastup utkala dosta emocija. Ona pjeva kao slavuj i na njenu izvedbu poznate pjesme Dine Merlina „Da je tuga snijeg“ nitko nije ostao netaknut, a posebno je dirnula Maju Šuput. Maja se već na prve taktove pjesme naježila, a zatim je i zaplakala, poželjela joj blistavu karijeru i stisnula zlatni gumb.

Novu vještinu sviranja bubnjeva pokazao je šarmantni Ilija Babić. Kao mali je lupao po loncima pa se to tako zadržalo i do danas. A upravo tim lupanjem i načinom života Fabijana je podsjetio na njegove mlađe dane. Potaknuo ga je da se i dalje bavi ovim zanimljivim talentom i u to ime mu dodijelio svoj zlatni gumb.

Povezivanje kroz emocije može biti velika inspiracija za umjetnička djela. To su u Supertalentu pokazali plesni partneri Ivo i Mia koji su iz svojih teških životnih trenutaka izvukli najbolje i snagu pronašli u plesu na šipci. Za plesne točke najviše se čeka Davorov komentar pa je tako bilo i ovoga puta. Pohvalio je to što su izveli nastup kakav žiri dosad nije imao prilike vidjeti. Do tog trenutka Davor nije bio iskoristio svoj zlatni gumb i upravo su ovo dvoje mladih uspjeli osvojiti tu direktnu ulaznicu u polufinale.

Nakon četiri podijeljena zlatna gumba ostao je slobodan Martinin. Poznata po visokim profesionalnim kriterijima ova članica žirija čuvala ga je sve do pretposljednje audicijske epizode. Tada su na pozornicu Supertalenta stali mladi samouki glazbenici benda The Bad Week koji su predstavili svoju autorsku pjesmu „I Gotta Mountain“. Nakon toga Fabijan ih je zamolio za još jednu izvedbu i zasvirali su „Stand By Me“ klasik kojim su dignuli na noge cijelu publiku. Martinu su odveli na neki drugi planet i raznježili je do suza te osvojili posljednji zlatni gumb u devetoj sezoni Supertalenta.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju