Harry i Lloyd prvi su nas puta nasmijali do suza sada već davne 1994., no kako su se upoznali?

Osamdesete su, vrijeme kada su se Lloyd Christmas (Eric Christian Olsen) i Harry Dunne (Derek Richardson) upoznali. Dva individualca koje mnogi smatraju posebnima, ubrzo postanu najbolji prijatelji. Ravnatelj Collins i njegova ljubavnica, školska kuharica Heller, žele prijevarama zaraditi što više novca, a sljedeća im je ideja osnivanje razreda za djecu s posebnim potrebama. Gospođa Heller postaje učiteljica, a Harry i Lloyd moraju okupiti posebne učenike. Novinarki Jessici (Rachel Nichols) to je sumnjivo i očajnički pokušava otkriti istinu, čak i uz pomoć Harryja i Lloyda.

Ova urnebesna komedija vodit će vas od šale do šale bez prestanka. Postoji nešto sasvim intrigantno i urnebesno u ovom 'šumastom' dvojcu što je vrlo lako zavoljeti. 

Glumci koji tumače Harryja i LLoyda zaista izgledaju kao tinejdžerske verzije glumaca iz prvog nastavka. No, ne pariraju im samo izgledom već i atmosferom koja je između njih gotovo jednaka njihovim prethodnicima. 

Harry i LLoyd su imena dobili po vrlo poznatoj zvijezdi nijemih filmova - Haroldu LLoydu. 

Kada pomislimo na lik LLoyda, sjetimo se smiješne frizure i širokog osmijeha s okrhnutim zubom. Upravo taj okrhnuti zub, koji je postao zaštitni znak ovog lika, ostavština je Jima Carreyja. Naime, ovaj komičar slučajno je za vrijeme snimanja prvog nastavka filma strgao zub i odlučio ga tako ostaviti kako bi njegov lik bio još luđi. 

Preporučamo: nemojte stvari shvaćati toliko ozbiljno, pogledajte 'glupog i glupljeg' na djelu i malo se nasmijte. 

Urnebesnu komediju 'Glup i gluplji 2' ne propustite pogledati u nedjelju u poslijepodnevnom terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju