Kanali Nove TV i prošlog mjeseca najgledaniji, a formati broj jedan u svojim kategorijama

 Nova TV Grupa i u listopadu je zadržala status vodeće televizijske kuće – osim što su njezini kanali i dalje uvjerljivo najgledaniji, i njezini su formati broj jedan u svojim kategorijama. Prema rezultatima istraživanja gledanosti za prošli mjesec, Nova TV i dalje je najgledaniji nacionalni TV kanal i u udarnom terminu (38,6 posto udjela u gledanosti) i tijekom cijelog dana (27,6 posto udjela u gledanosti), a Doma TV zadržala je status najgledanijeg specijaliziranog kanala, također u oba promatrana termina.

Među deset top formata na svim televizijama, oni Nove TV kao što su 'Supertalent', prijenosi nogometnih utakmica, hit serija 'Na granici', 'Dnevnik Nove TV' ili reality show 'Farma' drže čak prvih sedam pozicija.

'Dnevnik Nove TV', već devet godina najgledanija središnja informativna emisija u zemlji, u listopadu je ostvario 41,6 posto udjela u gledanosti, odnosno u prosjeku preko 610 tisuća gledatelja pratilo je svaku njegovu minutu. Da Nova TV vlada informativnim programom u Hrvatskoj dokazuju izvrsni rezultati gledanosti i 'Vijesti Nove TV' – one u 17 sati bile su najgledanija popodnevna informativna emisija koja je ostvarila 34,6 posto udjela u gledanosti uz preko 280 tisuća gledatelja.

Na popisu deset najgledanijih serija na domaćim televizijama prošloga mjeseca, serije Nove TV drže prvih šest mjesta. Apsolutni vladar televizijskog programa je domaća hit serija 'Na granici' koju je u listopadu u prosjeku pratilo preko 650 tisuća gledatelja, uz ostvarenih čak 42,5 posto udjela u gledanosti.

Slijedi humoristična serija 'Ne diraj mi mamu' koju je pratilo u prosjeku preko 350 tisuća gledatelja, s ostvarenih 31,6 posto udjela u gledanosti. Humorističnu seriju 'Lud, zbunjen, normalan' koja donosi avanture urnebesne obitelji Fazlinović u listopadu je pratilo u prosjeku preko 305 tisuća ljudi (21,7 posto udjela u gledanosti).

Najgledanija zabavna emisija, ali i općenito najgledanija emisija u listopadu bio je show 'Supertalent'. U prosjeku ga je pratilo preko 860 tisuća gledatelja, uz ostvareni udio u gledanosti od visokih 52,9 posto. Osim 'Supertalenta', gledatelji su najradije birali reality show 'Farma' koji je ostvario 34,1 posto udjela u gledanosti, s preko 520 tisuća gledatelja u listopadu. Lifestyle emisija 'IN magazin' i ove jeseni ostvaruje odlične rezultate, pa je tako u listopadu privukla preko 290 tisuća gledatelja i ostvarila udio u gledanosti od 31,8 posto.

I među top deset filmova prvo mjesto drži onaj Nove TV – britansko-američki akcijski film 'James Bond 007: Spectre' pratilo je preko 317 tisuća gledatelja te je ostvaren udio u gledanosti od 24,8 posto.

Formati Nove TV u listopadu su ostvarili i rekorde na online kanalima. YouTube kanal omiljenog showa 'Supertalent' u listopadu je postigao 20 milijuna pregleda, dosegao više od 50 tisuća novih pretplatnika te je zabilježeno više od 15 tisuća komentara! Svaki tjedan, od početka prikazivanja nove sezone, 'Supertalent' je držao je prvo ili drugo mjesto u YouTube Trending stranici za Hrvatsku. Rekorde bilježi i YouTube kanal Nove TV koji je u listopadu pregledan 3,1 milijuna puta te je dosegao brojku od 30 tisuća ukupnih pretplatnika, čime je prešao broj pretplatnika kanala konkurentskih medijskih kuća.

Izvor: AGB Nielsen
Razdoblje: listopad 2018.
Ciljna skupina: 4+

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju