Greške u filmu 'Svete tajne sestrinstva Ya-Ya'

Priča se temelji na romanima 'Divine Secrets of the Ya-Ya Sisterhood'  i 'Little Altars Everywhere' spisateljice Rebecce Wells. U ovoj priči punoj smijeha i tuge smještenoj na američkom Jugu upoznat ćemo četiri djevojčice koje osnuju svoje tajno društvo imena Ya-ya.

Jedna od njih je Vivi (Ellen Burstyn) koja je sad već ima odraslu kćer po imenu Sidda Lee Walker (Sandra Bullock) koja živi u New Yorku, daleko od svoje rodne Louisiane i svoje ekscentrične majke.Uspješna je dramatičarka te u jednom intervjuu za magazin 'Time' izjavi da Vivi nije bila dobra majka nakon čega se posvađaju. Vivine prijateljice iz sestrinstva Ya-Ya Teensy (F. Flanagan), Necie (S. Knight) i Caro (M. Smith) spremne su vratiti mir između majke i kćeri pod svaku cijenu.

Ovaj film prva je adaptacija neke od knjiga Rebecce Wells.

Iako je sad već legendaran, na snimanju su se potkrale neke pogreške. Tako se, primjerice, jedan dio iste scene slučajno u filmu prikaže dva puta. Radi se o dijelu kada djevojke idu u Vivijinu sobu nakon rođendanske proslave i prolaze proed Buggyjeve sobe. Vivi se zaustavi kako bi pogledala Buggyja, a Teensy se zaletila u nju dok je trčala uz stepenice. Kamera zatim prikaže Buggyja te se ponovno vrati na Vivi. U tom trenutku još jednom se prikazuje trenutak u kojem se Teensy sudarila s Vivi.

No, to nije jedino što se greškom više puta vidi u filmu. U sceni pri kraju filma u kojoj se svi auti zaustavljaju na polju, dva puta se može vidjeti kako djevojka iskače iz auta koji je vozio pored Vivi. U sceni u kojoj Vivian i Jack plešu na proslavi njezina rođendana jasno se vidi da pjevač mrmlja stihove pjesme dok traje instrumental.

Film također sadržava i neke „tipične“ pogreške u filmovima. Primjerice, Vivijina kosa neprestano mijenja položaj u sceni u kojoj su djevojke u kadi – kosa je malo u kadi, a malo visi preko ruba kade. Vivijin šal mijenja se u sceni u kojoj su Teensy i Vivi na mostu pa je tako čas oko vrata, a čas je prebačen preko njezinih ramena.
Bez obzira na ove sitne pogreške, film je oduševio publiku širom svijeta. Ekipi koja je intenzivno radila na snimanju filma donio je zaradu od skoro 100 milijuna dolara.

Film 'Svete tajne sestrinstva Ya-Ya' ne propustite gledati u subotu u jutarnjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražie na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju