Film "X-Men: Mračni Feniks" pratite u subotu na Novoj TV!

"X-Men: Mračni Feniks" akcijski je film iz 2019. u režiji Simona Kinberga te je riječ o nastavku filma "X-men: Apokalipsa". Neka od velikih holivudskih lica koja možete vidjeti u filmu su: James McAvoy, Michael Fassbender te Jennifer Lawrence.

Interesatno je kako je radnja filma smještena u 1992., odnosno istoj godini kada su ponovno pokrenuti stripovi i novi crtić o X-Menu. Iako je radnja u ranim devedesetima, tijekom snimanja im se potkrala jedna greška. Tako pretkraj filma možemo vidjeti kako Charles Xavier nosi moderni Rolex Milgauss iz kasnih godina prošlog desetljeća.

Što se tiče glazbe, za nju je bio zadužen skladatelj Hans Zimmer. Međutim, za Zimmera se nije znalo hoće li baš on skladati glazbu za film jer se odlučio umirovati nakon što je radio na filmovima kao što su "Batman" i "Superman". Ali, na koncu ga je Simon Kinberg uspio uvjeriti da se vrati raditi na X-Menu.

U mračnom Feniksu, X-Men ekipa se suočava sa svojim najstrašnijim neprijateljem koji dolazi iz njihovih redova – Jean Grey. Tijekom spasilačke misije u svemiru, Jean je skoro ubijena kada ju je pogodila misteriozna sila koja ju je učinila beskrajno moćnom, ali i nestabilnom pri povratku kući. Jean koja se otima kontroli i povrjeđuje one koje najviše voli, počinje uništavati silu koja drži X-Men ekipu na okupu. Kada se obitelj počinje raspadati, moraju naći način da se ujedine i ne samo sačuvaju Jean, nego i spase planetu od vanzemaljaca koji žele iskoristiti njenu moć Feniksa i zavladati galaksijom.

Je li riječ o totalnom nesupjehu, kao što mnogi tvrde, ili je ipak film vrijedan gledanja prosudite sami.

Film "X-Men: Mračni Feniks" pogledajte u subotu u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju