Glavnom glumcu se nikako nije svidio naziv filma

Cal Weaver (Steve Carell) ima četrdeset i koju godinu i živi svoj san – ima dobar posao, lijepu kuću, odličnu djecu i brak sa svojom srednjoškolskom ljubavi. Kad sazna za supruginu nevjeru, on želi razvod i tu počinje kraj njegova savršenoga života.

Kako Cal nije izlazio na spojeve gotovo jedno desetljeće ovo mu neće biti nimalo lako. No, unatoč svemu što mu se nudi sada kada je slobodan muškarac, Calu je teško promijeniti svoje srce. Naziv ovog filma na setu je svima zadavao glavobolje. Najprije je naslov bio „Prvi spoj“, ali redatelji Ficarra i Requa njime nisu bili zadovoljni. Redatelji su se stoga odlučili na neobičnu metodu odabira naziva filma – odlučili su pokloniti iPad onome tko smisli dobar naziv filma. Do danas nije poznato tko je u konačnici osmislio naslov ove komedije.

No, jedno je sigurno – jedna osoba na setu filma „Ta luda ljubav“ se nikako nije mogla pomiriti s naslovom filma. Radi se o glumcu Steveu Carellu koji je rekao kako „ne može zamisliti grupu mladih dečki kako na kino blagajni traže ulaznicu za film koji se zove 'Ta luda ljubav'“. Glumcu se svidio naslov „The Wingman“ jer je smatrao da bolje opisuje radnju samog filma.

U filmu postoji nekoliko poveznica s drugim filmovima i djelima. Primjerice, Robbiejevi učenici uče o knjževnom djelu „Grimizno slovo“. Upravo se na tom djelu temeljio film „Cura na lošem glasu“ u kojem je glavnu ulogu imala Emma Stone. Film je povezan i s legendarnim „Karate kidom 2“ i to u scenu u kojoj Ryan Gosling stisnuo Stevea Carella za nos i rekao „Honk!“ dok razgovaraju o gospodinu Miyagiju. Upravo je gospodin Miyagi u drugom nastavku filma „Karate kid“ svog protivnika uhvatio za nos.

U ovom filmu je glumilo i nekoliko nagrađivanih glumaca poput Julianne Moore, Emme Stone i Marise Tomei koji su osvojili prestižnu nagradu Oscar, a Steve Carell i Ryan Gosling bili su nominirani za Oscara. Isto tako, Moore, Gosling , Stone, Carell i Kevin Bacon osvojili su nagradu Zlatni globus.

Ovo je prvi zajednički film zgodnog Ryana Goslinga i Emme Stone, a u njemu su glumili ljubavni par. Kasnije su u još dva filma glumili zajedno, a u oba su filma njihovi likovi bili u ljubavnoj vezi.

 

Kako će se Cal snaći sa ženama pogledajte u filmu "Ta luda ljubav" u petak navečer na Novoj TV.  Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju