Radi li se o opstanku ili probijanju granica?

Film "Projekt: Titan" znanstveno-fantastični je triler iz 2018. koji je režirao Lennart Ruff. Glavnu postavu čine Sam Worthington, Taylor Schilling i Tom Wilkinson. Scenarij je napisao Max Hurwitz, a priču Arash Amel. Priča djelomično slijedi osnovnu premisu romana "Čovjek plus" čiji je autor Frederick Pohl. Film je međunarodna koprodukcija Ujedinjenog Kraljevstva, Sjedinjenih Država, Njemačke i Španjolske

Lokacija snimanja filma bio je otok Gran Canaria, Španjolska. Za snimanje svih scena bilo je potrebno osam tjedana te je na nekim lokacijama snimateljskoj ekipi pomoglo i španjolsko zrakoplovstvo. Otok Gran Canaria često se naziva "minijaturnim kontinentom" zbog raznolike prirode njegovih krajolika i staništa. Interesantno je da je cijela zapadna polovica otoka UNESCO-ov rezervat biosfere.

Zanimljiva je činjenica da je ovo treći put da Sam Worthington glumi u filmu snimanom na Kanarskim otocima i svi u svojim naslovima sadrže naziv "Titan". Prethodni su bili "Sudar titana" i "Bijes titana". Doduše "Projekt: Titan" nije povezan s navedenim filmovima.

U bliskoj budućnosti u kojoj je Zemlja na rubu da postane nenastanjivana, pilot bivših zračnih snaga Rick Janssen odabran je za vojni eksperiment koji će stvoriti ljudsko biće sposobno preživjeti surovo okruženje Saturnovog mjeseca – Titan. Rick se preselio na otok u Atlantskom oceanu kako bi sudjelovao u tajnom programu u pratnji supruge dr. Abigail Janssen i njihovog malog sina Lucasa. Međutim, obitelj Janssen otkriva da sve nije baš onako kako su očekivali. Počinju sumnjati da ih direktor programa, profesor Martin Collingwood možda koristi iz potpuno drugačijih razloga u svrhu svog tajanstvenog plana i pokušaja kolonizacije Titana te daljnjeg razvoja granice ljudskog iskustva.

Napeti triler "Projekt: Titan" ne propustite pogledati u četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju