Američka vojska i vanzemaljska sila u borbi za opstanak...

"Invazija svijeta: Bitka Los Angeles" jest znanstveno-fantastični film sniman po uzoru na istiniti događaj iz 1942. Naime, temelji se na događaju iz Drugog svjetskog rata, a tiče se zračnog napada Japana na luku Pearl Harbor na Havajima. Riječ je o povijesnom događaju s kojim su Sjedinjene Američke Države ušle u Drugi svjetski rat.

Redatelj Jonathan Liebesman htio je dodatno "začiniti" ovaj ratni flim s vanzemaljcima koji žele uništiti Zemlju. Radnja se zakomplicira kada gradovi diljem svijeta budu u opasnosti od napadna meteora koji uspore čim uđu u Zemljinu atmosferu. Vanzemaljci iznenada napadnu Zemlju i spuste se na obalu u Los Angelesu gdje ubijaju svakoga tko im se nađe na putu, a vojska je pozvana u pomoć kako bi pokušala spriječiti katastrofu.

Marinac Nantz (Aaron Eckhart) dobije premještaj u novi vod na čelu s poručnikom Martinezom (Ramon Rodriguez). Vod je poslan u misiju spašavanja civila koju su zatočeni u policijskoj postaji unutar teritorija okupiranog vanzemaljcima. Međutim, imaju samo tri sata da dovrše misiju i izvuku se odande prije nego što Ratno zrakoplovstvo bombardira taj dio grada.

Je li radnja ovog filma utemeljena na istinitoj priči? Neki od ufologa, koji se bave proučavanjem izvanzemaljskih pojava za vrijeme Drugog svjetskog rata, tvrde da je na dan (24. veljače 1942.) kada je napadnuta luka Pearl Harbor uočen izvanzemaljski objekt koji je letio prema Los Angelesu. Poznato je da je baš taj dan zabilježen veliki kaos u Los Angelesu. Znanstvenici čvrsto ističu da za takve tvrdnje postoje i dokazi.

Naime, ufolozi su izašli u javnost s istraživanjima s kojima potkrepljuju tvrdnje o tome da su vanzemaljci nekoliko puta "posjetili" američka nuklearna postrojenja. Također, poznate su i ispovijesti mnogih vojnih pilota koji tvrde da su se nekoliko puta susreli s vanzemaljskim objektima. Priča o jakoj svjetlosti i kuglama koje piloti vide tijekom leta ponavlja se već godinama i općenito nije strana vijest u javnosti.

Uzbudljivi ratni film "Invazija svijeta: Bitka Los Angeles" ne propustite pogledati u ponedjeljak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju