Dunkirk u režiji Christophera Nolana osvojio je publiku i kritičare

Poznati filmski redatelj Christopher Nolan piše scenarij, režira i producira ratni epski akcijski triler Dunkirk počinje kada se stotine tisuća britanskih i savezničkih snaga nađe okruženo neprijateljskim snagama u sjevernom francuskom gradu tijekom 1940. u Drugom svjetskom ratu.

Zarobljeni na plaži s morem za leđima, suočavaju se s nemogućom situacijom dok se njemačke snage približavaju. Priča se razvija na kopnu, moru i u zraku.

RAF-ovi Spitfirei sukobljavaju se s neprijateljem na nebu iznad kanala pokušavajući zaštititi bespomoćne ljude na tlu. U međuvremenu, na brzinu sastavljena britanska flota provodi legendarnu evakuaciju preko 300.000 savezničkih snaga koju će premijer Winston Churchill nazvati „čudom izbavljenja“.

Na premijeri filma bio je preživjeli vojnik iz 1940. koji je sudjelovao u spašavanju i njegov komentar bio je da je atmosfera pogođena te da je tonski zapis bio glasniji od bombardiranja što je usrećilo redatelja, producenta i pisca Christophera Nolana.

A kakve su sve izazove imali na snimanju pogledajte u videu:

.

Ratni film Dunkirk ne propustite pogledati u petak u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju