Vremenski agent odlazi na zamršena putovanja kroz vrijeme kako bi spriječio buduće ubojice da počine svoje zločine.

Agent kroz vrijeme bio je na raznim zadacima i putovanjima s jednim ciljem: osigurati mir i pravdu cijelome čovječanstvu. Sada, na svojem zadnjem zadatku, mora pronaći bombaša koji će uništiti pola New Yorka. Jedini koji ga može spasiti je upravo on.

Film je snimljen prema kratkoj priči pisca Roberta Heinleina, a u filmu mu je nekoliko puta odana počast. Naime, na samom početku filma, kada konobar sjedne za pisaću mašinu, pored mašine stoji Heinleinov tekst s naslovom „Stranac u nepoznatoj zemlji“. Također, kada isti lik kasnije u filmu u trgovini kupuje pisaću mašinu, prodavačica u rukama držu Heinleinovu knjigu „Luna je okrutna ljubavnica“.

Uloga konobara i agenta koji putuje kroz vrijeme, Johna, pripala je Ethanu Hawkeu. Kada u osmoj minuti filma Hawke pogleda na sat, može se vidjeti da sat pokazuje njegov točan datum rođenja.

Općenito, „Predodredište“ je vrlo vjerna adaptacija Heinleinove knjige, uz jednu razliku u odnosu na knjigu. Naime, lik Fizzle Bomber ne postoji u knjizi. U film je dodan kako bi se stvorio dodatan konflikt i popunilo vrijeme. Međutim, dodavanje Bombera nije promijenilo radnju.

Pripremanje maske za Sarah Snook u ulozi Johna trajalo je nekoliko sati, a glumica je morala doći na set filma čak 6 sati ranije svaki dan kako bi se pripremila. Sarah u ulozi Johna mnogi su opisali kao spoj glumice Jodie Foster i mladog Leonarda DiCapria.

U filmu je prikazan tzv. djedov paradoks. Prema tom paradoksu, putnik kroz vrijeme se vraća u prošlost u kojoj ubija vlastitog djeda prije rođenja svojih roditelja i tako spriječi vlastito postojanje.

Napeti film 'Preodredište' ne propustite gledati u subotu u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju