Romansa koja im je promijenila život

U dobi od četrdeset pet godina, Adrienne Willis (Diane Lane) promišlja o vlastitom životu kada je suprug napušta zbog mlađe žene. Seli se u mali obalni gradić Rodanthe u Sjevernoj Carolini. Ali kada se oluja počne približavati gradiću, čini se da je Adriennein bijeg uništen… sve dok ne stigne gost Pavao Flanner (Richard Gere). Pavao je u svojoj 54. godini došao u Rodanthe kako bi pobjegao od svoje prošlosti. Kad se oluja počne stišavati, dvoje ozlijeđenih ljudi će potražiti utjehu jedno u drugome, a jedan vikend će zauvijek promijeniti njihove živote.



Film "Olujne noći" ekranizacija je istoimene novele Nicholasa Sparksa koji je mnogima otprije poznat po adaptacijama svojih novela poput "Bilježnice" i "Sigurne luke". "Olujne noći" četvrta je po redu adaptacija koja, u trajanju od 1h i 37min, označava i najkraći film nastao prema nekoj njegovoj priči.



Richard Gere i Diane Lane glavni su glumci ove romantične drame, a ovaj film ujedno obilježava i njihovu treću suradnju na malim ekranima nakon filmova "Nevjerna" i "Cotton klub".



Osim prijašnjih suradnji glavnih glumaca, velik dio ostatka glumačke ekipe je otprije poznat i sa seta serije "Zakon i red: Odjel za žrtve" te filmova "Čovjek od čelika", "Batman vs Superman: Zora pravednika" i "Odred otpisanih".



Jedna od impresivnih lokacija u filmu zasigurno je kuća na obali gradića Rodanthe koja je u stvarnosti nekretnina za najam po menu ‘Serendipity’, a svega dvije godine nakon objavljivanja filma zbog erozije je premještena na drugo mjesto. U filmu se pojavljuje samo njezin eksterijer, dok je interijer postojao isključivo u studiju. Međutim, naposlijetku su vlasnici nekretnine odlučili preurediti njezinu unutrašnjost kako bi rekreirali studijski interijer i povećali vrijednost same kuće.

Film "Olujne noći" ne propustite pogledati u subotu u večernjem treminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju