Komedija 'Tata u akciji' nominirana kao najbolja komedija za Golden Trailer 2003. godine.

Nakon što su obojica dobili otkaz, Charlie (Eddie Murphy) i Phil (Jeff Garlin) moraju ispisati svoje sinove iz skupog vrtića. Kada shvate da se mogu brinuti za dvoje djece, padne im na um misao da se pobrinu i za desetero! Iako realizacija te ideje ispadne puno teža nego što su mislili, dvojac je uspije ostvariti. Zbog njihove nove avanture sve je manje djece u skupom vrtiću što razljuti opasnu tetu Harridan (Anjelica Huston).

Urnebesnom Eddieju Murphyju pripala je glavna uloga u ovom filmu. Prije nego što je započeo glumačku karijeru Murphy se bavio stand up komedijom. Komičarsku karijeru je započeo u istom baru kao i Robin Williams, a već zbog svojih stand up nastupa koje je kao tinejdžer izvodio u školskim hodnicima bio je najpopularniji klinac u školi.

Na vrhuncu slave sredinom 1980-ih godina Murphy je započeo i glazbenu karijeru snimivši popularnu pjesmu „Party all the time“ u suradnji s Rickom Jamesom. Murphy je snimio i album 1990. godine koji sadrži pjesmu i video na kojima je Eddie radio rame uz rame s princom pop glazbe, Michaelom Jacksonom. Kasnije se Murphy pojavljivao i u Jacksonovim spotovima, primjerice za pjesmu „Remember the time“.

Druga glavna uloga u filmu „Tata u akciji“ pripala je još jednom glumcu koji je svoju karijeru započeo kao stand up komičar – Jeffu Garlinu, koji je rekao da je već s 8 godina shvatio da želi biti komičar. Publici je, međutim, ostao zapamćen kao Fred iz kultne serije „Roseanne“. Osim stand up-om Garlin se voli baviti magijom.

U filmu „Tata u akciji“ nalazi se i jedna poveznica s jednim drugim poznatim filmom. Radi se o legendarnom filmu „Riskantan posao“ i nezaboravnoj sceni u kojoj Tom Cruise u donjem rublju i čarapama ukliže u kadar. U „Tati u akciji“ Phil na isti način ulazi u scenu s gitarom. Čak su i stepenice replika onih u „Riskantnom poslu“, a razlika je u tome što je Phil potpuno obučen u ovoj sceni.

Kako je izgledalo snimanje filma s dvojicom vrhunskih komičara pogledajte u videu. 

Urnebesnu komediju 'Tata u akciji' ne propustite gledati u nedjelju u popodnevnom terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Nova TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju