Taj je čudesni dječak dotaknuo brojna srca jer toliko razuman i vrijedan 9-godišnjak se rijetko viđa.

U današnje doba, kada rijetko tko cijeni rad, kada bi svi samo preko noći postali bogati i slavni, na želju dječaka da mukotrpnim radom ostvari svoj san i postane najveći i najpoznatiji farmer na ovim prostorima. nitko nije mogao ostati imun. Čim su te riječi u emisiji izgovorene, dogodilo se opet čudo. Odnosno dogodio se jedan čovjek kojeg je javnost već upoznala. Beskućniku Muji iz Pule je Damir Iskrić nakon priče u Provjereno poklonio kućicu, a ovih je dana ekipa emisije Provjereno s njim krenula prema malenom Ameru Ibrahimoviću noseći najnevjerojatniji poklon – stado janjaca, točnije njih 20.

Tako malen, a toliko ambiciozan i vrijedan, Amer je dječak kakvog se rijetko viđa. Za Provjereno je ispričao kako je sam došao na ideju, skupio novac i kupio prvu janjad, a njegova priča zadivila je čak i njegove roditelje.

I jasno da ga u tome nisu ostavili samoga. Među brojnim porukama potpore, izdvojila se jedna, Puljanina Damira Iskrića. Damir je Ameru poželio pokloniti cijelo stado. Unatoč poplavama i kiši, nije bilo druge nego s Damirom krenuti na dug put Bosnom i Hercegovinom. Prvo je trebalo po janjad u Živinice, a zatim kod Ibrahimovićevih u Pobuđe.

Damir je i sam roden u Bosni i Hercegovini, ali posljednjih 20 godina živi u Puli. Mali pastir podsjetio ga je njegovo, ne baš lagano, djetinjstvo. ''Pa u tom trenutku vratio sam film unazad, u svoje godine kad sam imao 10 godina. Više manje se njegova i moja priča slažu gdje sam i ja želio imati nešto svoje, a ne mamino i tatino. Tako da me ta želja najviše povukla. Vidio sam njega u sebi i dan danas isto tako radim, borim se, a želim da i on tako nastavi svoju priču, ono što želi. Nadam se da ovo sad neće biti prvi puta da sam mu pomogao, da će naše prijateljstvo, druženje, ostati nadalje, da ću mu ja i dalje pomagati'', kazao je Damir.

I znamo da će Damir održati riječ jer ovo mu nije prvi put da je pomogao potpunom neznancu priče iz Provjereno. Sjećate li se Saida ili zapravo svima poznatijeg Muje, beskućnika iz Pule koji je živio u uvjetima nedostojnim čovjeka? Damir je čuo njegov vapaj i poklonio mu krov nad glavom. Damir ima građevinsku tvrtku. Ima dovoljno da bi pomogao, da ne bi zaboravio druge.

Dok se karavana primiče, kod Amera je uobičajen dan. Prilog o njemu u emisiji Provjereno mu se svidio, tu noć ga je i sanjao, kaže. I dalje želi postati najveći farmer, a uz Damira je korak bliže tom cilju.

Amera se zbunio kada je otkrio da mu Damir dovozi janjce. Inače pričljiv, od šoka je zanijemio.
Odjednom je njegovo dvorište puno ljudi, a čak 20 članova pridružuje se njegovoj životinjskoj obitelji. Tek su bebe i trebat će ih hraniti mlijekom na bocu. Amir ih je brojao da bude siguran da ih ima točno dvadeset.

Jedva čeka ove vijesti reći bratu, a onda i svim školskim kolegama te svojoj najdražoj učiteljici.

Amer i njegovoj obitelji sada imaju poprilično puno posla. Treba janjad nahraniti, smjestiti ih, napraviti ogradu. No za njegov osmijeh i sreću, ništa nije previše.

I Amerova majka je iznenađena nenadanim gostima. Užurbano sređuje staju da se napravi mjesta za pridošlice. A Amer uživa. Amerovo stado sada broji gotovo 50 ovaca i janjadi.

Damir je obećao da će Ameru pomoći u čemu god treba i pratiti kako njegovo stado raste. I kako, grlo po grlo, uz trud i pomoć svih onih koji mu se dive, postaje najveći farmer u cijeloj Bosni i Hercegovini.

Propuštenu epizodu emisije Provjereno pogledajte besplatno na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju