Pogledajte kako se Clint Eastwood snašao u još jednoj ulozi grubijana!

Akcijski ratni film o grubom, nemilosrdnom vojniku u glavnoj ulozi s Clintom Eastwoodom kojemu je ovaj film već trinaesti projekt u kojemu se okušao i kao redatelj. 'Vojničina' koji je svoj status stekao u korejskom i vijetnamskom ratu jest Thomas Highway, agresivni ratni veteran sklon nasilju i alkoholizmu zbog čega često biva kažnjavan.

Iako tvrdoglav, neposlušan i grub, po povratku u Sjedinjene Države dobiva posljednji zadatak da od skupine razuzdanih regruta, mladih marinaca napravi vojnike. Ležerni i opušteni mladići ne znaju što je pravi rat, ali, nakon Highwayjeve obuke njihova će se percepcija pravog vojnika promijeniti. Njihov će se bezbrižni pristup ubrzo promijeniti pod stegom novog zapovijednika koji svoje vojnike priprema za ono što će se uskoro dogoditi - rat.

Nedostatak vojničinih emocija, vidi se i u odnosu s njegovom bivšom ženom (Marshom Mason) koja mu predbacuje što je tolike godine služio ratu bez obzira na to što ga je ona mjesecima čekala sa strepnjom da će joj rat oduzeti supruga što pokazuje da je ovaj vojnik zaista živio za svoju službu.

Clint Eastwood, „veliki majstor na djelu“ kako ga je nazvao filmski kritičar Danijel Špelić, za ovo je redateljsko djelo istaknuo kako se u njemu vidi zašto je Eastwood dobar kao redatelj jer „film, iako je sastavljen od izmiješanih motiva raznih žanrova, nema praznog hoda“ te pruža vrhunsku zabavu.

Napetu akciju 'Vojničina' ne propustite pogledati u utorak u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju