Povratak omiljenog stripovskog superjunaka

Impozantnu glumačku postavu čine Brandon Routh, Kate Bosworth, Kevin Spacey i James Marsden. Na audiciji za ulogu Lois Lane konkurirala je Amy Adams, no istu je naposljetku dobila Kate Bosworth.

Tijekom snimanja Kevin Spacey vozio se u golf vozilu i za sobom vukao plišanu igračku Supermana te na megafon izgovarao: 'Superman mora umrijeti.'

 

Kada je redatelj Bryan Singer bio zainteresiran za eventualno zapošljavanje Brandona Routha u glavnoj ulozi, dogovorio je sastanak u kafiću. Routh je tijekom razgovora prolio vruću kavu po stolu. U tom je trenutku mislio je da je izgubio ulogu te se uspaničio, no redatelj Singer se nasmijao i rekao da mu je upravo ta situacija pomogla da mu dodijeli ulogu. Incident je uvjerio Singera da Routhu nespretnost dobro pristaje.

Ekipi sa snimanja jednom su prilikom ukrali walkie talkie koji im je bio glavni oblik komunikacije. Lopovi su izazvali nevidljivu pomutnju govoreći 'stop' i 'akcija'. Šala je gotovo izazvala ozbiljne ozljede jer se snimala noćna scena u kojoj Mustang slijeće među statiste. 

Milliskin, vrsta tkanine, upotrijebljen je kao materijal Supermanovog odijela. Nažalost, ova tkanina ograničava pokret kada je nova. Za film je napravljeno 80 odijela, 100 kaputa, 30 čizama i 90 remena.

Jude Law bio je jedini izbor Bryana Singera za ulogu generala Zoda. Nakon što je Law nekoliko puta odbio ulogu, Singer je iz scenarija uklonio lik.

Farma Kent je izvorno napravljena na rasklapanje te je potom preseljena u Tamworth u Australiji.

Willu Smithu u početku je ponuđena uloga Supermana / Clarka Kenta koju je odbio, rekavši: 'Zamjerite se herojima bijelaca u Hollywoodu, nikad više nećete raditi u ovom gradu!'

Bryan Singer želio je da Christopher Reeves u filmu ima gostujuću ulogu, ali Reeves je umro prije no što je snimanje započelo. Singer mu je tada odlučio posvetiti film.

Supermana (Brandon Routh), rođenog na planetu koji je odavno uništen, odgojili su njegovi posvojitelji na farmi Kentovih u Kansasu. Mladi Kal-El nazvan je Clark Kent i iako je odrastao među ljudima, on nije jedan od njih. Ovaj jedinstveni mladić može činiti stvari o kojima ljudi mogu samo sanjati, no kako bi mirno živio s njima, vodi dvostruki život kao nenametljiv Clark Kent.

No kriza je sve gora, jer svijet nije imao spasitelja otkad je Superman zagonetno nestao. Bez njega, zločin je zavladao u Metropolisu i okolici, a povrh svega, Lex Luthor (Kevin Spacey) smišlja nove dijabolične planove nakon što je pobjegao iz zatvora. Lex namjerava iskoristiti Supermanove tehnološke tajne za vlastite opake planove. Lois Lane (Kate Bosworth), novinarka Daily Planeta i ljubav Supermanova života nastavila je sa životom nakon što je Superman otišao bez ijedne riječi. Čak je i osvojila Pulitzerovu nagradu za svoj esej 'Zašto svijet ne treba Supermana'.

Lois ima mnogo drugih obveza te je sada zaručena s urednikovim nećakom i ima malog sina za kojeg se brine. Film je 2007. godine nominiran za Oscar i to u kategoriji za najbolje vizualne efekte. Također osvojio je i pet nagrada Saturn.

Film 'Superman: Povratak' gledajte u subotu u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju