Između preostalih 5 kandidata večeras saznajemo i ime prvog polufinalista popularnog showa, a u goste dolazi prošlogodišnja pobjednica MasterChefa - Iva Pehar!

Nakon brojnih izazova i četrnaestero kandidata, ostalo je samo njih pet. Pet najboljih, najkreativnijih i najizdržljivijih - Igor, Lana, David, Leon i Hrvoje. Očekuje ih još jedan Test kreativnosti, a tko se pokaže najboljim u njemu, postat će prvi polufinalist Celebrity MasterChefa.


U drugom izazovu slatkog tjedna Igor, kao pobjednik prethodnog izazova, imat će privilegiju odabrati glavnu namirnicu. Ovoga puta pred Igorom će se naći tri najjednostavnije namirnice poput ananasa, mascarponea i tamne čokolade. Dooks će u svomu stilu komentirati:„Tko zna što će se taj sjetiti, vegan nam bira namirnicu, jadna nam majka!“ Također David će se osvrnuti i na Radovana te cijeli show usporediti sa carstvom: „Velika petorka! Pet odabranih, jedan imperator, dva suca!


U dućanu Igor će moći odabrati deset namirnica, dok će ostali imati pravo samo na njih devet. U sveopćoj strci Leon će pak zaboraviti na neizostavnu namirnicu kod pravljenja deserta - jaja. Dooks će imati problema s keksima, jer će ih nestati u dućanu tako da će se ovog puta hip hop zvijezda morati zadovoljiti piškotama.


Andrej će reći petorki da će imati jedan 'switch'. Kandidatima neće biti jasno o čemu se radi. „Imamo zamjenu, Lana i David zamijenite se, Igor i Leon zamijenite se!“, bit će tajnovit Andrej. Lana će biti jako ljuta zato što će morati kuhati s Davidovim namirnicama, međutim Andrej će se samo malo našaliti i reći da se zamjena mjesta ipak neće dogoditi.


Radovan će im otkriti pravo iznenađenje, a to je da će njihova jela ocjenjivati pobjednica MasterChefa Iva Pehar. Lani će se njezino gostovanje jako svidjeti, jer je Iva prava 'maherica' u slatkim jelima. Lijepa Iva dat će i kandidatima mali savjet vezan uz mascarpone, odnosno da nastoje napraviti što lakši desert, jer je mascarpone sam po sebi jako težak.


Davidov kolač će se preliti zahvaljujući Leonu koji će ga u hladnjaku pomaknuti. Ni Leon neće biti veće sreće, njegov kolač će se pak skroz raspasti. Prilikom prezentacije jela Leon će žiriju ispričati jednu priču da opravda svoju lošu prezentaciju na tanjuru:. „Kako smo u poodmakloj fazi MasterChefa vaša očekivanja su veća. Ja sam se poigrao s našim znanjem. Kroz ovo jelo prenio sam jedan jako specifičan osjećaj, nazvao sam ih rapsodija dalmatinskih otoka zimi, kad su prekrivena snijegom što sam i doživio!“ Leon je objasnio kako se na njegovom tanjuru nalaze tri otoka Zlarin, Krapanj i Prvić. S njegovim geografskim postavljanjem otoka na tanjuru neće se složiti Radovan. Tako će Leon ući s Radovanom u prepirku oko sjevera i položaja otoka Krapnja.


Što se dogodilo u životu Ive Pehar nakon pobjede u MasterChefu te tko će od 'Velike petorke' pobijediti u slatkom izazovu i postati prvi polufinalist pogledajte u novoj epizodi na Novoj TV!

Celebrity MasterChef gledajte od nedjelje do utorka u 22:35h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju