Lana na jedan dan postala Celebrity MasterChef sutkinja

Kutija iznenađenja je iznjedrila dva pobjednika – Leona i Igora. „Vas dvojica ste bili najbolji u ovom izazovu i kao takvi ostvarujete ogromnu prednost u idućem izazovu“, objasnila im je Ana.


Unatoč što u prvom zadatku čišćenja lososa, Igor nije skinuo kožu s ove slatkovodne ribe, njegovo jelo 'Losos u koži' bio je prema riječima Andreja: „Maestralno ispečen!
 

Lana se poprilično dobro snašla u ulozi nove članice žirija, koju je zaradila, jer je najbolje obavila prvi zadatak. Zahvaljujući sushi radionici uspješno je očistila losos te tako postala Celebrity MasterChef sutkinja. Lanin prvi komentar za Igorovo jelo je bio: „Ovo je užas!“, a nakon što je Igor problijedio,priznala je da se radi o šali te da je samo htjela vidjeti njegovu reakciju. U komentarima ostalih jela Lana je bila jako oprezna i kolegijalna. Za drugo pobjedničko jelo 'Šargarepu s tunom' od Leona Lučeva, Lana je izjavila: „Ovo je moj partner u zločinu!“, aludirajući kako su u Tjednu parova ona i Leon pobijedili, iako Leon, prema mišljenju žirija nije radio ništa. Leon je s lososom dobio i 'mrtvu trku' sa soljenjem, jer je Ana prvi put pohvalila slanost jela. „Ja kontinuirano ne stavljam sol, tako da se žiri već i navikao!“, objasnio je glumac vodeći se onom izrekom da će svaki kontinuitet stvoriti naviku.


Iako lososi nisu baš najbolje ispali, žiri je kandidatima dao dosta konstruktivnih kritika. Hrvojeva 'Gorki losos'  je bio previše gorak, jer je grejp bio prejak za lososa. Andrej ga je upozorio na to prilikom priprave jela. Lani se pak jako svidio Hrvojev umak. „To je skandinavski umak. Stavio sam u njega senf, kopar i malo grejpa“, objasnio je Rupčić. Još jedan umak unio je pomutnju u Celebrity MasterChef kuhinju – i to onaj Davidov. Andrej je rekao Davidu kako mu je umak 'previše agresivan'. Dooks je kategorički to odbio, jer smatra da je njegov umak odličan:„Moj način kuhanja, moja pjesma!“ No i Ana se složila sa svojim kolegom i zaključila da mu je umak ipak malo prejak. David je također ponovno imao problema sa svojim 'kreativnim neredom', no iako je njegov 'Losos a la Rad'ovan' poprilično dobro uspio, žiri mu je zamjerio neurednost. „Probaj da ti radna jedinica ne izgleda kao bojno polje!“, sugerirao mu je Radovan. 'Salatu s poširanim lososom' radila je Ksenija kojoj ponovno nije sjeo Andrejev komentar. „Istina da me vaš umak podsjeća na neka jela koja mi je mama kuhala, ali moja mama nije bila neka naročita kuharica! Losos je prekuhan“,, kritizirao je Andrej. Žiri nije bio zadovoljan kreativnošću umaka koje su spremili kandidati. „Jela su vam bila ukusna, ali svih pet tanjura su imali isti umak, sa medom, senfom i koprom“, zaključila je chefica Ana.


Igor i Leon su pobjednici Kutije iznenađenja, a što ih očekuje u novom izazovu gledatelji će imati prilike vidjeti u sljedećoj epizodi na Novoj TV!

Celebrity MasterChef gledajte od nedjelje do utorka u 22:35h na Novoj TV, a sve najnovije informacije saznajte već sada na masterchef.hr

Pratite Celebrity #MasterChefHRV i na društvenim mrežama:
o Facebook
o Instagram
o Twitter

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju