Ljubav prema životu i hrani glavni je začin dirljive i zabavne komedije 'Nema rezervacija'.

Glavna kuharica Kate (Catherine Zeta-Jones) živi svoj život kao što vodi svoju kuhinju u elitnom restoranu '22 Bleecker' na Manhattanu - intenzivno i prizemljena što očarava, ali i zastrašuje ljude u svojoj blizini. Energično odrađuje svaku smjenu nevjerojatnom preciznošću koordinirajući stotine jela, pripremajući delikatne umake, dodajući začine i pripremajući svako jelo do savršenstva. Iako je radije iza scene, napušta utočište svoje kuhinje samo da primi komplimente za svoje kulinarske kreacije ili da se suoči s gostom koji se usuđuje preispitivati njezinu ekspertizu. Nakon posla odlazi kući i liježe prije ponoći da bi ustala u zoru i preduhitrila svoje suparnike u jutarnjem izboru najsvježije ribe na tržnici.

Pojava drskoga novog pomoćnog kuhara, vatrenog i pomalo neodgovornog Nicka (Aaron Eckhart) predstavlja prijetnju Kateinu perfekcionizmu. Nick je kulinarska zvijezda u usponu koja voli slušati operu dok radi i nasmijavati kuhinjsko osoblje. Njegov ležeran pristup životu i kulinarstvu itekako se razlikuje od Kateina, no kemija između njih dvoje je više nego očita, a nesuglasice odzvanjaju kao vilice kad padaju s granitne radne površine.

Kate bi bilo lakše da se nosi s takvom turbulencijom na poslu da nema probleme i kod kuće, devetogodišnju nećakinju Zoe (Abigail Breslin), koja se nedavno i iznenada doselila k njoj i s kojom se trudi naći zajednički jezik.

Kako bi se pripremila za ulogu kuharice Zeta-Jones radila je jednu večer kao konobarica u restoranu Fiamma Osteria u New Yorku. Mnogi su joj gosti govorili kako liči poznatoj glumici Catherini Zeta-Jones, na što im je glumica odgovarala kako joj to ljudi vrlo često kažu.

Aaron Eckhart, koji glumi Nicka u ovom filmu, na snimanju si je slučajno odrezao prst dok je rezao luk snimajući jednu scenu, a da to nije primjetio niti on niti ekipa na setu. Shvatio je što se dogodilo tek kad je glumica Abigail Breslin počela vrištati nakon što je vidjela krv.


Kako se Catherine Zeta-Jones snašla u netipičnoj ulozi pogledajte u filmu 'Nema rezervacija' u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju