U rubrici kuhanje je IN Sanja Doležal priprema brancin u vinu!

Pripremu brancina možete pogledati u videu:

Ljeti uglavnom volimo jesti lagane obroke, zato Sanja daje ideju za pripremu ribe okupane vinom, a za prilog ukusno povrće. Mrkvu očistiti i narezati na veće komade, krumpire oguliti i staviti kuhati zajedno s mrkvom. Prokulice staviti kuhati u drugu posudu.

Pripremiti umak. Na maslacu popržiti češnjak, ne predugo da ne postane gorak. Dodati brašno te lagano pirjati dok ne postane žut. Dodati temeljac i malo vina. Riblji temeljac Sanja je napravila od glave, repa i kostiju brancina.

Umak začiniti paprom i dodati sok iscijeđene limete.Kratko popržiti filet brancina najprije sa strane gdje je koža. Ribu popapriti prije pečenja, a poslije posoliti po želji. Servirati povrće, pečenu ribu te sve zajedno preliti umakom.

 

 

Rubriku 'Kuhanje je IN' pratite od ponedjeljka do petka u emisiji IN magazin. Što je sve Sanja kuhala ovaj tjedan pogledajte na novatv.hr.