Film kojeg je obilježila sjajna glumačka postava

"Bilo jednom... U Hollywoodu", redatelja Quentina Tarantina je nostalgičan film koji vodi publiku na putovanje u očaravajući svijet Hollywooda 1960-ih godina. Film je objavljen 2019. godine, a u glavnim uloga našli su se Leonardo DiCaprio kao Rick Dalton, holivudski glumac koji propada, i Brad Pitt kao Cliff Booth, njegov odani kaskader i najbolji prijatelj. Sa sjajnom glumačkom postavom i Tarantinovim prepoznatljivim pripovijedanjem priča, film odaje počast zlatnom razdoblju kinematografije dok isprepleče priču sa stvarnih povijesnih događaja.

Radnja se odvija u Los Angelesu 1969. godine i prikazuje živote Ricka Daltona i Cliffa Bootha koji pokušavaju snalaženje u brzoj promjeni zabavne industrije. Kako Rickov glumački sjaj počinje blijedjeti, on pronalazi utehu u prijateljstvu s Clifom, opuštenim i odanim kaskaderom.
Radnja također isprepliće priču o Sharon Tate (Margot Robbie), stvarnoj glumici koju je tragično ubio kult Manson Family. Film balansira između stvarnosti i fikcije, istražujući veze između fiktivnih likova i povijesnih događaja.

"Bilo jednom... U Hollywoodu" budi snažan osjećaj nostalgije za 1960-e godine, prikazujući elemente tog razdoblja, uključujući modu, glazbu i općenito ozračje Hollywooda. Tarantino je odlično uhvatio elemente tog vremena, prenoseći publiku u prošlo razdoblje.

Film prikazuje transformaciju Hollywooda kasnih 1960-ih godina, kada tradicionalni holivudski film počinje ustupati mjesto novom valu filma i promjeni kulturnih vrijednosti. Reflektira utjecaj tih promjena na živote i karijere ljudi u industriji.

Film nudi putovanje kroz ključno razdoblje u povijesti Hollywooda i donosi intrigantnu priču o prijateljstvu, vjernosti i utjecaju slave. Spajajući stvarnost s fikcijom, Tarantino poziva gledatelje da razmisle o "što bi bilo kad" scenarijima, ostavljajući ih očarane.

Film "Bilo jednom... u Hollywoodu" ne propustite pogledati u nedjelju u večernjem terminu na Novoj TV! Više filmskih naslova potražite na novatv.hr.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju