Zimska priča koja će rastopiti i najhladnija srca.

Kad mladi Luke (Dakota Goyo) otkrije da je mladunče polarnog medvjeda razdvojeno od majke, on odluči pronaći način da ih ujedini. U tome će mu pomoći Muktuk (Goran Višnjić), koji dobro poznaje teren na kojem žive polarni medvjedi. Kad ih razdvoji plutajući ledeni brijeg, na Lukeu je da zaštiti sebe i mladunče medvjeda od opasnosti divljine te time uspješno završi svoju misiju.

Glavna uloga u ovom filmu pripala je mladom glumcu Dakoti Goyo koji se pod svjetlima reflektora našao već s dva mjeseca starosti na snimanju televizijske reklame. Iako mu je tek 18 godina, Dakota je radio s mnogim velikim imenima Hollywooda. Tako je u filmu „Pravi čelik“ u glavnoj ulozi glumio sina Hugha Jackmana. Na snimanju filma „Noah“ radio je rame uz rame s Russelom Croweom, Emmom Watson i Anthonyjem Hopkinsom.

Film „Snježna avantura“ prva je suradnja mladog Goye s Goranom Višnjićem. Višnjića je u Hrvatskoj proslavila uloga Ive Kolara u legendardnom filmu „Duga mračna noć“, a 2004. godine zbog te je uloge proglašen najboljem hrvatskim glumcem. Na svjetskoj je sceni Višnjić publici ostao zapamćen po ulozi liječnika Luke Kovača u hit seriji „Hitna služba“.

Višnjić je, osim po svom talentu, prepoznat i po svom izgledu. Tako ga je 2000. godine prestižni časopis People uvrstio na laskavu listu 50 najljepših ljudi na svijetu.

Goran Višnjić veliki je ljubitelj životinja, a u Hollywoodu ga znaju i po tome što je veliki borac za zaštitu životinja. Sudjelovao je u kampanji PETA-e, najpoznatije svjetske udruge za zaštitu životinja. To je bila prva PETA-ina kampanja u istočnoj Europi, a glasila je „Ako ne biste nosili svog psa, nemojte nositi krzno.“

Za potrebe ovog filma redatelji su odlučili snimati s pravim medvjedima. Nakon što je film snimljen, obojica redatelja priznali su se da su je cijela ekipa na setu zavoljela medvjede s kojima su radili te da su se svi prema njima odnosili kao prema ljubimcima.

Hoće li Luke ispuniti svoju misiju u 'Snježnoj avanturi' doznajte u nedjelju u popodnevnom terminu na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na Novoj TV.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju