Priča stvarnih junaka

Film "15:17 za Pariz" snimljen je prema istinitom događaju u kojem je marokanski državljanin napao putnički vlak u kojem je bilo 554-ero putnika. Među njima su bila i trojica hrabrih mladića iz Amerike koji su taj napad spriječili. U znak njihova junaštva Clint Eastwood odlučio je napraviti i film. 

Stone, Sadler i Skarlatos upoznali su se u kršćanskoj školi, a zbog istih uvjerenja i načina života potali su nerazdvojni. Zajedno su se uputili i na putovanje europom što ih je dovelo do nevjerojatne priče. 

Ovaj je film poseban jer su upravo oni sami u glavnim ulogama. Priznali su da im je snimanje u nekim trenucima bilo teško jer su cijeli događaj ponovno proživjeli. Eastwood se potrudio da svaki detalj bude isti pa su tako oni nosili i jednaku odjeću kao i na sam dan napada, a isti su bili i ljudi i željezničko osoblje. Sve je do najmanje sitnice bilo autentično. 

Skarlatos je priznao da je snimanje u njemu izazvalo adrenalinski šut i da je proživljavao iste emocije kao i onog dana u vlaku.

Cijeli događaj promijenio im je život, a posebno je iskustvo bilo i snimanje filma gdje su se prvi puta pronašli u tim vodama. Ipak, oni ističu da su na svemu zahvalni i da su se tek nakon svega ovoga dobro upoznali i ostali povezani zauvijek. 

Film "15:17 za Pariz" ne propustite pogledati u četvrtak u večernjem terminu na Novoj TV

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju