Kada gubitak pamćenja postane prepreka velikoj ljubavi...

1. Kafić u koji Leo i Paige odlaze zove se 'Cafe Mnemonic', a sama riječ mnemotehnika označava metodu koja pomaže u lakšem pamćenju.

2. Priča je temeljena na istinitoj priči bračnog para Kim i Krickitta Carpenter. Par nije bio preoduševljen filmom jer je u njemu izostavljen bitan faktor koji je pomogao u oporavku njihova odnosa, a to je bila vjera odnosno kršćanstvo.

3. I Rachel McAdams i Channing Tatum glumili su u filmovima koji su bazirani na novelama Nicholasa Sparksa. McAdams je glumila u filmu 'The Notebook' iz 2004. godine, a Tatum u filmu 'Dear John' iz 2010. godine.

4. Channing Tatum je u početku odbio ulogu Lea, ali se nakon nekoliko tjedana predomislio i nazvao redatelja kako bi ju prihvatio. Srećom, nitko drugi ju u međuvremenu nije dobio.

5. Redatelj Michael Sucsy mnogo je anegdota iz filma bazirao prema svojim životnim događajima. Tako su bračni zavjeti Lea i Paige zapravo zavjeti njegovih prijatelja, a umjetnička karijera Paige inspirirana je karijerom njegove sestre.

6. Studio u kojem slika Paige je uistinu pravi studio, a umjetnička djela koja se nalaze u njemu zapravo su djela redateljeve sestre.

7. Channing Tatum je od redatelja zatražio da promijeni ime glavnog ženskog lika u filmu. Naime, njegova se sestra također zove Paige. Nažalost, scenarij je već bio spreman i izmjene nisu dolazile u obzir. Glumac je s vremenom prevladao neugodu.

8. Tatum je za potrebe filma morao naučiti svirati gitaru kako bi uspješno odradio scenu u kojoj Leo napiše i odsvira pjesmu za svoju ženu.

9. Svaki od glumaca pojeo je oko 20 truffles-kuglica dok su snimali scenu u Mnemonic cafeu. Poslije toga imali su mučnine.

10. Mnogo je namještaja napravljeno samo za potrebe ovog filma, a većinu je otkupio redatelj nakon snimanja.

11. McAdams je posjećivala neurokirurga koji joj je davao detaljne naputke o tome kako što autentičnije odglumiti osobu koja ima oštećenja na mozgu.

12. Legendarna scena u kojoj Leo ispusti vjetar dok se par vozi u autu trebala je biti izrezana iz filma. Producent nije bio siguran kako će takva vrsta humora biti prihvaćena kod gledatelja, međutim gledateljima iz studija to je bila jedna od najdražih scena.

Mladi bračni par Paige (Rachel McAdams) i Leo (Channing Tatum) doživi tešku prometnu nesreću nakon koje Paige pada u komu. Kad se oporavi, postane jasno da je u nesreći izgubila pamćenje, pa Leo odluči ponovno osvojiti njezino srce. 

Romantični film "Zavjet ljubavi" pogledajte u nedjelju na Novoj TV. Više filmskih naslova potražite na novatv.hr

 

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju