Odljevi lica za maske, kostimi, šminka, plesački, vokalni i glumački treninzi samo su mali dio priprema velikog spektakla kojeg pratimo svake nedjelje.

 Sve o showu pratite na službenoj stranici Tvojelice.dnevnik.hr.

Da bismo u konačnici imali sjajne transformacije, što uključuje besprijekoran pokret, glumački stav, te pjevački stil što sličniji originalu, svaki natjecatelj showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' mora proći detaljne pripreme i trening s profesionalcima u svom području.

Dramski trener natjecatelja showa je Sandra Bagarić, koja je ujedno i članica žirija. Sa Sandrom kandidati „skidaju“ mimiku, pokrete i karizmu izvođača u kojeg se moraju transformirati.

Zahvalna sam produkciji što mi je odškrinula vrata, a ja imala hrabrosti zakoračiti u nepoznato i otkriti svijet popa, rocka, funkya, soula, bluesa, rapa, heavy metala, hard rocka, folka…Oduvijek sam primjećivala detalje, sočno ih znala opisati, plastično i opipljivo verbalno interpretirati. Brza percepcija i analitičnost te povezivanje i slaganje detalja u cjelinu, hrabrost da se stvari nazovu svojim imenom i svemu tome dati šaljivi ton, trudeći se da nikada ne izrugujem druge jer u mom stilu je – rugaj se na svoj račun, ne na tuđi. Kolege i ja učimo zajedno, uživamo kao znatiželjna djeca, veselimo se transformacijama, kada im uspijem pogoditi i izvući karakter, mimiku, gaf, neku specifičnost lika koji imitiramo, kada pogodimo energiju, ne znam tko je sretniji oni ili ja. Satovi su i svojevrsna terapija, e tu stupa na snagu intuicija, empatija, tolerancija… Postali smo mala komuna koja skoro cijeli tjedan, i tako tri mjeseca, živi zajedno proživljavajući sve životne situacije, dijeleći ih jedni s drugima, pomažući i igrajući se. Mislim da je to ključna riječ moje misije – pomoći kolegama u igri, da u toj zajedničkoj igri svi uživamo bez rivalstva, izvući iz njih maksimum te će nam jednoga dana ostati prekrasne uspomene na ove trenutke provedene zajedno. Pitanje kad će nam se ponovo pružiti prilika da zavirimo u sve te svjetove i budemo dio njih. – ispričala je Sandra Bagarić.

Vokalni treneri natjecatelja su Ivana Husar i Marija Tomčić koje prije svake emisije imaju zadatak testirati i istrenirati vokalne sposobnosti svih osmero natjecatelja.

Vokalna transformacija je nešto što podvlači sam naziv showa, tako da smo svi svjesni da je ulazak u fizičke preobrazbe i neverbalna transformacija šlag na torti, no vokalna transformacija ''imitacija'' na zadanog izvođača je ono što kandidatima predstavlja najveći izazov, a vjerojatno i razlog ulaska u show što nas vokal trenere stavlja u poziciju da se udaljavamo od osnovnih vokalnih načela u službi zadaće koja je stavljena pred nas. Atmosfera na probama je izuzetno produktivna, kandidati su više nego otvoreni novim spoznajama, i veselimo se svakom novom naslovu i izvođaču. – izjavila je Martina Tomčić.

Plesni trener showa je Igor Barberić koji je zadužen za sve plesne koreografije u cijelom showu. Naime, osim natjecatelja koji moraju pokazati svoje plesačke sposobnosti, u showu je i stalna postava iskusnih plesača koji pod vodstvom Igora Barberića nadopunjuju ovaj scenski spektakl.

Upravo zahvaljujući Igoru natjecatelji svladavaju i najzahtjevnije plesne koreografije te „skidaju“ plesne pokrete najvećih glazbenih ikona.

Rad na ovom showu poseban je po tome što svi moramo što bolje izimitirati određenu poznatu ličnost i njihov spot ili nastup. U plesnom smislu koreografski je okvir već postavljen i nema puno odstupanja od zadanih koraka, a ako i da, onda se moramo potruditi da taj “slobodan hod” još uvijek bude u stilu zadanog spota i da što bolje kopira izvođača. Ponekad to znači da se na početku samo uči koreografija, a nakon toga krećemo na nadogradnju. Ovisno o izvođaču kojeg kopiramo to može značiti dodavanje tikova, smanjivanje intenziteta, dodavanje nekih pokreta koji su tipični itd. Moglo bi se reći da je rad manje kreativan jer se već polazi od zadanog pokreta i koreografije, ali je to svima nama do sada bilo jako zabavno. Mene osobno to drži na nogama cijelo vrijeme jer i sam moram raditi stvari koje mi plesno ne dolaze prirodno u tijelu. I radi se jako brzo iz tjedna u tjedan pa je mozak stalno upregnut. Pamti koreografiju, individualiziraj ju, i onda odbaci i uči novu. Kandidati su svi jako radini i trude se. Pritisak brzog rada i stalno učenje materijala ne da nam ni vremena da budemo lijeni. Moje vrijeme s njima je ograničeno pa njihov uspjeh na kraju ovisi i o tome kako dobro rade svoju domaću zadaću i vježbaju nastup kod kuće. Svaki kandidat ima svoj pristup radu, neki pamte brzo, neki sporije, neki snimaju probu pa uče dalje doma, neki pokret odmah spajaju s tekstom jer tako brže uče itd. Moj je zadatak brzo prepoznati kako rade i prenijeti materijal na način na koji će oni sve najbolje usvojiti. Sve u svemu ide nam dobro i zabavljamo se. I svaki tjedan veselimo se novim zadacima. – izjavio je Igor Barberić.

Glavni kostimograf showa ''Tvoje lice zvuči poznato'' je Kristina Pavlović, a voditelj sektora šminke i frizure je Martina Novaković. Kristina i Martina predvode mnogobrojni stručan tim najboljih frizera, maskera i kostimografa u Hrvatskoj koji su zaduženi za transformacije natjecatelja showa u najpoznatije svjetske i domaće zvijezde. Većina kostima koje možemo vidjeti u showu posebno su šivana upravo za ovu prigodu, a za svakog natjecatelja je napravljen i poseban odljev lica iz kojeg se izrađuju protetičke maske za transformacije.

Uzbudljivo je iz epizode u epizodu otkrivati tko će se u koga pretvoriti, tko će najvjerodostojnije dočarati neku od glazbenih zvijezda. Jedno je sigurno –sjajna zabava krije se kako na pozornici glazbeno scenskog spektakla ''Tvoje lice zvuči poznato'' tako i iza nje.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju