On je majstor borilačkih vještina, utjerivač pravde na Zapadu i čovjek od malo riječi. Chuck Norris u ulozi života u seriji 'Walker, teksaški rendžer'.

76. - 77.ep. - ponedjeljak 30. travnja
Kad osvetoljubivo bratstvo policajaca počne ubijati varalice koji su pušteni na slobodu, Walker mora stati na kraj tomu teroru. Narednik Bob Horne (u gostujućoj ulozi Jameson Parker) ne slaže se sa sustavom otkada je njegov brat poginuo na dužnosti nakon samo dva mjeseca rada, a ubojica je na slobodi. Horne se udruži s nekolicinom policajaca, uključujući narednika Loua Rossa (John Beck u gostujućoj ulozi), te odluče naći čitavu hordu zatvorenika koje je sud u Dallasu pustio na slobodu. Walker i Trivette pokušavaju stati na kraj tim brutalnostima prije nego što netko nevin izgubi život. No hoće li biti prekasno?
Walker mora pomoći spasiti živote svojih prijatelja u rezervatu Cherokee Indijanaca. U opasnosti su zbog korporacije koja vodi eksperimentalne farme i više im je stalo do profita nego do sigurnosti. Posljednji projekt dr. Stewarta Rizora (Robert Vaughn u gostujućoj ulozi) pretvaranje je krava u superkrave. Ali eksperiment ima i svoje popratne učinke. Naime stočna se hrana koristi samo u Ugandi u kojoj je virus ubio gotovo cijelo selo. Budući da je otad otkriven protuotrov, kompanija želi slučaj držati u tajnosti i vidjeti hoće li se Indijanci oduprijeti virusu, što bi bio prvi korak u otkrivanju lijeka i dobivanju odobrenja Uprave za hranu i lijekove. Kad i krave i Indijanci, uključujući Walkerova dobroga prijatelja, podlegnu, Walker mora naći i podijeliti cjepivo prije nego što bude prekasno.

78. - 79.ep. - utorak 1. svibnja
Kad Walkerov neprijatelj iz dana Vijetnamskoga rata ukrade više milijuna vrijedan tajni vojni helikopter za transport droge, Walker ima priliku počistiti ulice od droge i izravnati račune iz prošlosti. Gotovo 25 godina prije Randy Shrader izdao je svoje suborce. Kad je kapetan Cordell Walker sa šest vojnika tajno upao u kamp vijetnamske vojske da bi spasio zarobljenike, Shrader ih je odao neprijateljima i jedino je Walker uspio pobjeći od bitke. Otada čezne za pravdom. Sad se dva neprijatelja konačno imaju priliku suočiti nakon što Shrader ukrade vojni helikopter.
Najopasniji svjetski ubojica, koji bi mogao biti upleten u ubojstvo J. F. Kennedyja, nađen je u Dallasu i Walker mora stati na kraj njegovu teroru prije nego što izraelski veleposlanik koji dolazi u posjet SAD-u postane sljedeća žrtva. Agent Coffin Draper prati ubojicu već 25 godina, a njegova ga je opsesija dovela u Dallas u kojem će mu pomoći Walker. Dok Walker štiti ambasadora koji odbija otkazati planirani govor, progone ga traumatične slike ubojstva predsjednika Kennedyja kojemu je svjedočio kao dječak. Prati ubojicu do stadiona gdje su predsjednik SAD-a i guverner Teksasa također u opasnosti i pokušava ga zaustaviti dok otkriva istinu o njegovoj upletenosti u ubojstvo J. F. Kennedyja.

80. - 81. ep. - srijeda 2. svibnja
Kad nakon osam godina u planinama Ute pronađu olupinu aviona koji je sudjelovao u pljački banke i ubojstvu Walkerova prijatelja, Walker odlazi onamo riješiti slučaj. Traži avion otkad je pilot sletio na ulice Teksasa, opljačkao banku i ubio sedmero ljudi, uključujući Walkerova dobrog prijatelja, šerifa Catesa. Avion, pilot i milijuni dolara nestali su i dosada nisu nađeni. Alex i Walker pretražuju planine dok medvjed ne pomuti njihove planove.
Walker i Charlie Brooks (Terry Kiser u gostujućoj ulozi), ključni svjedok kojeg Walker prati, nekim čudom prežive eksploziju aviona iznad Ute te Walker mora voditi skupinu preživjelih, uključujući trudnicu, na sigurno mjesto. Kad Jack Dupree, protiv kojeg Brooks mora svjedočiti, shvati da je avion doživio „nesreću“ i da su Brooks i Walker i dalje živi, šalje svoje ljude da dovrše zadatak dok Walker i ostali pokušavaju preživjeti.

82. - 83.ep. - četvrtak 3. svibnja
Kad Johnnyju Pradu, prvaku u „kick boxingu“ i jednom od najuspješnijih Walkerovih učenika smjeste ubojstvo menadžera i trenera te posjedovanje droge, Walker preuzima mjesto trenera i priprema ga za svjetsko prvenstvo. „Kick Drugs Out of America“ prava je organizacija koju je osnovao Chuck Norris i koja mladima nudi sate karatea kao pozitivnu alternativu konzumiranju droge na koju ih potiču vršnjaci. Franku Veganu dosta je Johnnyja Prada još otkad je izgubio naslov svjetskoga prvaka nakon što su ga uhitili za pokušaj ubojstva i posjedovanje droge, a sad se vraća po osvetu. Frank će učiniti sve što može da njegov brat pobijedi Johnnyja pa ubije Johnnyjeva menadžera Gina, jedinog oca kojeg je Johnny ikad imao. Nakon što ga gotovo uništi Ginova smrt, smjeste mu ubojstvo i posjedovanje droge. Tada dolazi Walker i pomaže mu da se fizički i mentalno pripremi za borbu života: svjetsko prvenstvo u „kick boxingu“.
Alex i C. D. kući dovode grupu djece koja su sudjelovala u Danu djece u vladi. Otme ih skupina otmičara koja zakopa njihov autobus u blato, a Walker ih mora spasiti prije nego što naiđe nadolazeći ciklon. Desetero otete djece koji su izabrani na natjecanju da provedu dan glumeći članove vlade živi su zakopani u školskom autobusu. Otmičari za njih traže 10 milijuna dolara otkupnine. Brzo im ponestaje kisika, a kako se približava opasni tornado, Walker je jedini koji ih može spasiti.

84. - 85.ep. - petak 4. svibnja
Walker, Alex, C. D. i Trivette vode skupinu siromašnih tinejdžera u rendžerski kam, ne znajući da je jedan od dječaka ukrao novac od dilera drogom, što sve njih dovodi u opasnost. Walker je stvorio rendžerski kamp da bi spasio živote tinejdžera od nasilja i kriminala. Među njima su i Eddie, sramežljivi momak, žrtva nasilja te Charlie koji odrađuje društveno koristan rad. Kada dileri drogom napadnu klince u kampu i sve drže na nišanu, Eddie i Charlie moraju učiniti ispravnu stvar i spasiti prijatelje. Terry Kiser glumi Charlieja.
Božićna zabava za siročad kod C. D.-ja prilika je za Walkera da prepriča rendžersku verziju „Božićne priče“ Charlesa Dickensa. Kad jedan od siročića kaže da ne vjeruje u Božić, Walker mu odluči ispričati priču o još jednome siročiću, teksaškome rendžeru po imenu Hayes Cooper (glumi ga Chuck Norris). U toj priči, smještenoj u 1876. godinu, Cooper sumnja da Božić postoji dok ne susretne obitelj Stanton koja još vjeruje u božićni duh, premda su siromašni i premda je njihov sinčić Timmy nestao. Copper odluči spasiti otetoga dječaka i dovesti ga kući za blagdane. U međuvremenu nađe izgubljenu vjeru u Božić i vrati Timmyja kući.

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju