Glavni junak, Šurda, momak iz južnih krajeva Srbije dolazi u Beograd ne samo ´trbuhom za kruhom´, već i tražeći onu vrstu posla koja bi mu najviše odgovarala.

1.ep., 29. travanj

Glavni junak, Šurda, momak iz južnih krajeva Srbije dolazi u Beograd ne samo ´trbuhom za kruhom´, već i tražeći onu vrstu posla koja bi mu najviše odgovarala. Njegova priča počinje kupovinom jedne uhodane brijačnice sa stalnim mušterijama. Posao obavlja zato što mora jer osjeća da to nije njegov životni poziv. Upoznaje svog zemljaka Boba, ´svjetskog momka´ koji se tu uljepšava na kredit i koji s njim ima neobične kombinacije za bolji i viši nivo. Doživjevši i raskid ljubavne veze, Šurda prodaje brijačnicu kako bi postao drugi čovjek na drugačijem mjestu…

2.ep., 30. travanj

Šurda nastavlja traganje za samim sobom. Pod utjecajem Ostapa Bendera – Boba, kupuje chevrolet i počinje život taksista. Očekuje da će za malo vremena ´zgrnuti veliku lovu´, ali se njegova očekivanja izjalove, jer pretežno vozi mušterije koje slabo plaćaju.

3.ep., 1. svibanj

Kako, po Bobovoj životnoj filozofiji, u svijetu vlada velika pomutnja i opći kaos, i kako su u tom kaosu novci koje treba pokupiti i Šurda pomišlja da u toj ´velikoj pomutnji´ može uspjeti. S Bobom se kreće na put u Beč. Boba prestaje uzdržavati ostarjela ljubavnica i njihov san o lagodnom životu se rasprši.

4.ep., 2. svibanj

Šurda sreće Vesnu, na prvi pogled emancipiranu, sposobnu ženu, koja mu se svidi. Zapošljava se u samoposluzi kao onaj koji će hvatati kradljivce, a prvi koga uhvati u krađi je Bob, koji se u međuvremenu vratio u domovinu. Šurda gubi i taj posao. Odluči da će se oženiti Vesnom, jer mu se čini da će se na taj način moći spasiti te da će ga ona uzdržavati, dok mu ne krene na bolje. Ne sluti da je i Vesna ostala bez posla i bez stana, te da i njoj ništa drugo ne preostaje nego udati se za njega.


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju