U skučeni stambeni prostor Šurdinog ujaka gdje su dosad živjeli ujak i baba sa Šurdom useljava se i Vesna.

5.ep. 5. svibnja

U skučeni stambeni prostor Šurdinog ujaka gdje su dosad živjeli ujak i baba sa Šurdom useljava se i Vesna. I tako počinje jedna bračna zavrzlama: jedan brak koji upada u krizu već na samom početku. Vesni ističe otkazni rok te ostaje bez radnog mjesta. Šurda je već bez posla, pa su osuđeni živjeti na račun ujaka i babe. Ujak nalazi Šurdi posao u građevinskom poduzeću gdje je nekad radio. Bračna kriza se produbljuje i umjesto da na sudu dođe do razvoda, Šurda i Vesna se mire jer je na putu novi član njihove obitelji.


6.ep. - 6. svibnja

Šurda pokušava dobiti stan od poduzeća. Poduzeće dijeli pet stanova, ali Šurdi nedostaju bodovi i zato priprema predstavu za člana komisije koji će ih dodjeljivati. Dovodi lažnog rođaka Boba, demoliraju stan kako bi prokišnjavao te tjeraju ujaka da izigrava mrzovoljnog čovjeka. Šurda prikuplja taman toliko bodova da bude peti na rang listi. Ali poduzeću je potreban stručnjak koji traži stan. Kada vidi da se stručnjaku stan ne dopada, Šurda se ilegalno useljava s čitavom ruljom.


7.ep. - 7. svibnja

Dok Šurda muku muči sa poslom i raznoraznim obiteljskim poteškoćama, njegova žena se svraća kući samo kako bi se presvukla ili promijenila frizuru. Nastala situacija među njima je uzrok čestih svađa. Usred jedne takve bračne rasprave pojavljuje se pravi vlasnik stana, magistar Čolović koji i pored opće obiteljske pomutnje mirno pokazuje ženi njihovo buduće kućno ognjište.


8.ep. - 8. svibnja

Šurda sa sudskim rješenjem iseljava uljeza u kojem otkriva čudaka - izumitelja. I kad na sudu dobije odštetu od poduzeća, ulaže novac u veliki pronalazak svog novog poznanika, ali pronalazak ispada sasvim besmislen i beskoristan.


9.ep. - 9. svibnja

Šurda sa svojim novim prijateljem, privatnim prijevoznikom, juri svukud. Vesna i dalje leti po svijetu te postaje dama kojoj je stalo samo do vlastitog izgleda. Zapostavlja muža i dijete, ali zato dobiva nov stan koji oprema po svojoj volji. Sva je u oblacima, ali vrlo brzo Šurda je vraća na zemlju. Bob se također smiruje i zapošljava. Sve u svemu, priči se nazire lijep kraj: djeca će dobiti i oca i majku, Šurda ženu i Vesna muža.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju