Na vrhu brda s kojeg se vide polja pamuka sve dokle pogled seže, u mirnu seoskom krajoliku Južne Karoline 1842., 19 godina prije Građanskog rata, smjestila se Mont Royal, kuća na plantaži, njezini robovi te aristokratska obitelj Main.

1.ep - 6. listopada

Na vrhu brda s kojeg se vide polja pamuka sve dokle pogled seže, u mirnu seoskom krajoliku Južne Karoline 1842., 19 godina prije Građanskog rata, smjestila se Mont Royal, kuća na plantaži, njezini robovi te aristokratska obitelj Main: Clarissa (Jean Simmons), njezin suprug Tillet (Mitchell Ryan), njihov živahni 18-godišnji sin Orry (Patrick Swayze) i njihove dvije kćeri Ashton (Temi Le Anne Epstein) i Brett (Nikki Creswell).

Budući da mora ići na West Point, zgodni Orry napušta Mont Royal i odlazi u Charleston da bi se ukrcao na parobrod prema sjeveru. Putem sretne prekrasnu mladu ženu i njezinu sluškinju, čija se kočija pokvari. Riječ je o Madeline Fabray (Lesley Anne Down), tamnokosoj Kreolki iz New Orleansa, i Maum Sally (Olivia Cole), slobodnoj Afroamerikanki. Njihov je vozač ozlijeđen. Orry se zaustavi kako bi im pomogao, otjeravši opasnu zmiju iz prevrnute kočije koja je sada djelomično potopljena u rijeci punoj otrovnica. Orry i Madeline zaljube se na prvi pogled te Orry ponudi Madeline da je odvede do njezina odredišta, do obližnje plantaže „Resolute“.
Orry je otprati do obližnjeg imanja „Resolute“ gdje se Madeline pridruži svom ocu Nicholasu (Lee Bergere), koji je u poslovnom posjetu bogatom, sredovječnom Justinu LaMotteu (David Carradine), okrutnom i arogantnom gospodaru „Resolutea“. Orry napusti zahvalnu Madeline i odjuri na konju, ali sada je beznadno i uzaludno zaljubljen. Prije odlaska na dvogodišnju obuku zatraži obećanje od Madeline da će mu pisati dok je on na akademiji.

Orry se iskrca u Philadelphiji te put prema vojnoj akademiji nastavi vlakom. Kada ga napadnu neugodni radnici, sukobu se pridruži mladi neznanac da bi mu pomogao. Zajedno dobiju borbu i Orry se sprijatelji s Georgeom Hazardom (James Read), mladićem iz Pennsylvanije koji također ide na West Point.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju