Dobri prijatelji George Hazard (James Read), sjevernjak, i Orry Main (Patrick Swayze), južnjak, diplomirali su na vojnoj akademiji West Point upravo na vrijeme za Američko-meksički rat.

3.ep - 20. listopada

Dobri prijatelji George Hazard (James Read), sjevernjak, i Orry Main (Patrick Swayze), južnjak, diplomirali su na vojnoj akademiji West Point upravo na vrijeme za Američko-meksički rat. U kolovozu 1847. godine, tijekom velike bitke za Churubusco nedaleko od Mexico Cityja, poručnici Main i Hazard šokiraju se kada za zapovjednika dobiju Elkanaha Benta (Philip Casnoff), svoga suparnika koji je, protjeran s West Pointa, ucjenom došao do promaknuća.

Orry Main biva ranjen kada ga kapetan Bent, koji priželjkuje njihovu smrt, pošalje u besmislenu i samoubilačku ophodnju. Mršav i šepav od prve ozljede noge, Orry se vraća kući na Mont Royal, plantažu u Južnoj Karolini. Orry se promijenio. George, razočaran uzaludnošću, besmislenim ubijanjem i tužnim saznanjem da se njegov najveći neprijatelj krije u vlastitim redovima, daje ostavku. Upozna i zaruči se za Constance Flynn (Wendy Kilbourne), kći vojnog kirurga. Na putu kući u Pensilvaniju George se zaustavi na Mont Royalu da zamoli Orryja da mu bude kum na skorašnjem vjenčanju. Nada se da bi to moglo vratiti Orryju samopouzdanje. Orry pokazuje entuzijazam.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju