Nikita (Peta Wilson ) se suočava s neizbježnim i preuzima Odjel 1. Za to vrijeme, Michael (Roy Dupuis) se vraća i otima g. Jonesa (Carlo Rota), s namjerom da ga preda Kolektivu u zamjenu za svoga sina.

4. sez., 22. ep. - 10. kolovoza

Odjel uhvati Nikitu (Peta Wilson) i Michaela (Roy Dupuis) i vrati ih u bazu. Operativni (Eugene Robert Glazer) i Madeline (Alberta Watson) odluče ubiti Nikitu. G. Jones (Carlo Rota) želi poništiti Madeline, no ona počini samoubojstvo. Nikita spasi Michaelu život, ali ne može s njim pobjeći iz Odjela.

5. sez., 1. ep. - 10. kolovoza

G. Jones (Carlo Rota) zove Nikitu (Peta Wilson ) na još jednu misiju, pa se ona vraća u Odjel kako bi se infiltrirala u sastanak na vrhu terorističkih frakcija. Prati je Marco O'Brien (Stephen Shellen), Michaelova (Roy Dupuis) zamjena i policajac kojega je Nikita u prvoj sezoni prijevarom dovela u Odjel.


5. sez., 2.-3. ep. - 11. kolovoza

Nikita (Peta Wilson ) pronalazi naznake razloga svojeg dovođenja u Odjel. Je li moguće da je njezin otac bio operativac kodnog imena Flavius i da ima brata ili sestru čije ime počinje s «M», a živi u istom tajnom svijetu? Quinn (Cindy Dolenc) redizajnira Birkoffov program umjetne inteligencije kako bi stvorila holografsku repliku Madeleine (Alberta Watson), uključujući njezina sjećanja i psihološki profil. Iako je Operativni vrlo zadovoljan što je Madeleine ponovno s njim, uskoro se pokaže da unatoč složenom programiranju hologram ne može biti Madeleine jer nema njezine instinkte.

Nakon eksplozije u kući u kojoj Nikita (Peta Wilson ) traži svoga oca, zadužuje Waltera (Don Francks) i Jasona (Matthew Ferguson) da joj pomognu dešifrirati disk koji je našla u kući. Trag je vodi do centra za rehabilitaciju u kojemu je Michael (Roy Dupuis) ostavio Adrian (Alice Poon). To Nikiti odgovara jer joj je potreban lijek protiv dugoročnih učinaka Gelmanova postupka koji je moguće sintetizirati samo uz pomoć uzoraka tkiva s Adrianina tijela. Sada još samo preostaje pitanje ostavlja li Nikiti ove tragove Michael ili njezin otac? I je li O'Brien uz Nikitu ili uz Operativnoga?


5. sez., 4.-5. ep. - 12. kolovoza

Nakon što netko prekrši pravila Odjela i provali u njezinu sobu, Nikita (Peta Wilson ) više nego ikad želi saznati istinu o tome zašto je dovedena u Odjel. Organizira sastanak s g. Jonesom (Carlo Rota) tako što ga, pod imenom Mick Schtoppel, šalje u misiju protiv Massime Valenti, koja trguje oružjem i povezana je s Kolektivom. Je li Operativni u jednom od prethodnih nastavaka govorio istinu kada je Nikiti rekao da g. Jones nije onakav kakvim se čini? Je li Nikitino inzistiranje na odgovoru tek velika pogreška? Za to vrijeme, Quinn i dalje «obrađuje» Operativnoga, ali što zapravo smjera?

Nikita (Peta Wilson ) se napokon suočava sa svojim ocem, pravim g. Jonesom (Carlo Rota), ali umjesto emotivnog susreta, g. Jones je vrlo hladan. Odmah šalje Nikitu u novu misiju u kojoj mora pronaći krticu Kolektiva u Odjelu 1.G. Jones (Carlo Rota) sumnja na Operativnoga ili na Marca O'Briena. G. Jones misli da je krtica O'Brien, ali Nikita sumnja na Operativnoga. Za to vrijeme, dva se voditelja Kolektiva, Graff i Haled, sukobljavaju zbog taktike i dvojbe vjerovati ili ne podacima krtice o Odjelu 1. Potom otkrivaju identitet krtice, a situacija nije dobra ni za Nikitu ni za Odjel.
 

 

5. sez., 6.-7. ep. - 13. kolovoza

Nikita (Peta Wilson ) i g. Jones (Carlo Rota) sužavaju krug mogućih «krtica» na dvije osobe, Operativnog i pokojnog Marca O'Briena, no g. Jones uključuje još jednu mogućnost: da je Michael (Roy Dupuis) Samuelle još uvijek živ te da je on «krtica». Iako dopušta mogućnost da je Michael živ, Nikita ne vjeruje da bi doista izdao Odjel. U međuvremenu, Operativni se osobno želi pobrinuti da se misija protiv Kolektiva odvija prema njegovu planu, no Kolektiv taj plan namjerava potpuno uništiti.

Situacija je ozbiljna. Kolektiv, i dalje pod vodstvom Graffa i Haleda, prijeti da će uništiti Odjel. No, u pravi čas, Michael (Roy Dupuis) moli Nikitu (Peta Wilson ) da mu pomogne da se vrati u Odjel, što pobuđuje sumnju i kod g. Jonesa (Carlo Rota) i kod Operativnoga. I dok se nakon Michaelova (Roy Dupuis) povratka nastavljaju misije protiv Kolektiva, Nikita (Peta Wilson ) priznaje da mu je lagala i da ga ipak voli. Operativni otkriva da se Kolektiv infiltrirao u sustav Odjela u pokušaju da locira i otme Michaelova (Roy Dupuis) sina Adama kako bi ponovno mogli kontrolirati Michaela.
 

 

5. sez., 8. ep. - 14. kolovoza

Nikita (Peta Wilson ) se suočava s neizbježnim i preuzima Odjel 1. Za to vrijeme, Michael (Roy Dupuis) se vraća i otima g. Jonesa (Carlo Rota), s namjerom da ga preda Kolektivu u zamjenu za svoga sina. Nikita se nalazi pred izborom da li želi žrtvovati vlastitu budućnost ili Michaelova sina.
 

1. sez., 1. ep. - 14. kolovoza

Nikita (Peta Wilson) je djevojka koja živi na ulici. Kada je optuže za ubojstvo koje nije počinila, mora odslužiti kaznu doživotnog zatvora. No vlada lažira njezino samoubojstvo i Nikita se probudi u tajnoj agenciji koja će je uvježbati da postane član specijalne antiterorističke jedinice. Nikita se opire no da bi ostala živa mora se pokoriti vladinim planovima…

>>>> Nikita, 17. - 21. kolovoza

 


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju