Ponedjeljkom i utorkom u večernjem terminu pratite višestruko nagrađivanu seriji 'Heroji', a u našem članku pročitajte sve što možda niste znali o Vašoj omiljenoj seriji!

Zemlju je zasjenila potpuna sunčeva pomrčina, a sasvim obični ljudi dobili su neobične moći, te nezamislive i neobične vještine. Tako je svoje emitiranje započela sad već kultna serija „Heroji“ , dobitnica brojnih nagrada ( Emmy, BAFTA, ASCAP) , čiju treću sezonu možete pratiti na našem programu. Autor serije "Heroji" Tim Kring, bliski je prijatelj i suradnik Damona Lindelofa, jednog od autora serije "Izgubljeni", koji mu je dao savjete kako prikazati tok radnje u seriji, stoga se "Heroji" ponekad nazivaju mješavinom "X-mena" i "Izgubljenih". "Heroji" su postigli veliki uspjeh u SAD-u, a premijerno prikazivanje gledalo je čak 14 milijuna gledatelja.

Od mnogobrojne glumačke ekipe izdvajamo nekoliko poznatijih imena koje ste zasigurno već prije zamijetili. Milu Ventimiglia mogli smo gledati u seriji ‘Gilmourice’ kao samozatajnog Jessa te u seriji ‘Boston Public’, a glumio je i u šestom nastavku ‘Rockyja’. Ali Larter smo gledali u "Plavuša s Harvarda" nasuprot Reese Witherspoon, i u “Jay i Silent Bob uzvraćaju udarac”. Hayden Panettiere od malih nogu glumi u serijama poput "Ally McBeal" i "Malcolm u sredini“. Matta Parkmana sjećamo se po popularnoj seriji “Felicity”, a zatim je četiri sezone proveo u seriji “Alias“. Treća sezona donijela je i određene promjene u glumačkoj postavi . Lik Angele Petrelli koji je utjelovila Cristine Rose dobio je veću minutažu u seriji, te postaje dio glavne glumačke postave. Elle, Adam i Micah maknuti su iz glavne postave. Lik Niki je također izgubio svoje mjesto u scenariju, no glumica Ali Later ostala je u seriji te utjelovila novi lik Tracy, Nikijinu sestru koja posjeduje moć zaleđivanja. Ako ćete pažljivo pratiti ovu sezonu sigurno ćete u jednom kadru primijetiti i Kraševe napolitanke. Nismo sigurno jedu li ih heroji koji putuju kroz vrijeme, čitaju misli i lete, no možda je za njihovo pojavljivanje zaslužan i slovenski glumac Željko Ivanek koji glumi nemilosrdnog vladinog agenta Danka koji ima zadatak uhvatit svakoga tko posjeduje natprirodne sposobnosti.

Zanimljivosti :
- glumac Adrian Pasdar, koji u ‘Herojima’ tumači Peterovog brata Nathana, 2000. godine bio je na audiciji za ulogu oca Mile Ventimiglia u spin offu serije ‘Gilmorice’. Tadašnji casting direktor komentirao je kako bi Adrian prošao kao Milov brat, s obzirom na njihovu fizičku sličnost

- lik Angele Petrelli je dobio ime po Angeli Lansbury. Lik je inspiriran ulogom gospođe Iselin u filmu ‘Mandžurijski kandidat’

-lik Claudea, koji ima moć nevidljivosti, ime je dobio prema Claudeu Rainsu koji se pojavljuje u filmu „Nevidljivi čovjek“ iz 1933.

- posljednji nastavak četvrte sezone emitiran je 08. veljače ove godine u SAD-u

-glavni likovi neočekivano često nose biblijska imena : Peter, Nathan, Gabriel, Adam, Isaac, Noah, Eden, Matt (Matthew), Micah.

-posjetnica gospodina Benetta nema ni ime, ni telefonski broj niti nikakav drugi kontakt. Sve što na njoj piše jest „www. primatechpaper.com“. Ako idete na URL pronaći ćete web stranicu za tvrtku Primatech Paper na kojoj možete pronaći povijest tvrtke, telefonski broj (1-800-PRIMA-16) , on-line prijavu za posao i test osobnosti.

-pravo ime psa Muggla je Lestat

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju