PON-ČET 03.30

(Made in Jersey), SAD, 2012., dramska serija
Izvršna producentica: Dana Calvo

Glume:
Janet Montgomery - Martina Garretti
Kyle MacLachlan - Donovan Stark
Erin Cummings - Bonnie Garretti
Felix Solis - River Brody
Kristoffer Polaha - Nolan Adams

Nova TV donosi odvjetničku dramsku seriju o Martini Garretti, mladoj i sposobnoj odvjetnici iz New Jerseyja. Nakon što dobije posao u prestižnom odvjetničkom uredu na Manhattanu, prisiljena je dokazati svojim novim kolegama koji je podcjenjuju koliko je zaista dobra u onome što radi. Uz podršku tipične velike obitelji talijanskih korijena, Martina će okrenuti znanje i snalažljivost koje je stekla tijekom života u radničkoj klasi u vlastitu korist, te pokazati da je mnogo više od jednostavne djevojke iz New Jerseyja.

O seriji:
Nakon dugogodišnjeg mukotrpnog rada u uredu okružnog tužitelja u New Yerseyju, mlada odvjetnica Martina Garretti (Janet Montgomery) dobiva posao u Starku & Rowanu, prestižnom odvjetničkom uredu na njujorškom Manhattanu. Ubrzo nakon dolaska u ured, Martina shvaća da se neće odmah uklopiti među nove kolege. Za razliku od nje, koja dolazi iz velike talijanske obitelji radničke klase, većina odvjetnika koje susreće prvi dan na poslu potječu iz bogatih obitelji i obrazovani su na najprestižnijim i najskupljim američkim sveučilištima. Ono što će joj neočekivano poslužiti kao glavno oružje da promijeni omalovažavajuća mišljenja kolega jest – upravo njezino podrijetlo. Snalažljivost i „znanje s ulice“ koje je stekla odrastajući u New Jerseyju, zbog kojih je ostali odvjetnici podcjenjuju, okrenut će u vlastitu korist i dokazati im da nije pogreškom dobila posao u jednom od najboljih njujorških odvjetničkih ureda.

Njezin prvi slučaj u novom uredu bit će obrana studentice koja je optužena za ubojstvo sveučilišnog profesora. Koristeći praktično znanje „s ulice“, odmah uspijeva impresionirati partnera u tvrtci, Donovana Starka (Kyle MacLachlan), koji joj dopušta da asistira kolegama koji su zaduženi za slučaj. Usprkos tome što forenzički dokazi upućuju na to da je njihova klijentica kriva, Martina nije uvjerena da je to zaista tako, posebice nakon što upozna obitelj koju studentica jedva uzdržava uz studiranje. Uz pomoć istražitelja Rivera Brodyja (Felix Solis), Martina otkriva nepodudarnosti u dotad sakupljenim dokazima i saznaje da je žrtva bila u vezi sa suprugom dekana fakulteta. U međuvremenu se pojavljuju novi svjedoci koji dodatno otežavaju Martininu obranu optuženice. Martina ne odustaje i nastavlja s istragom. Nakon što dobije neočekivanu pomoć od petnaestogodišnje nećakinje, napokon uspije dokazati nevinost svoje klijentice koja je zatim puštena na slobodu. Briljirajući već na svojem prvome slučaju, Martina dokazuje koliko je talentirana i sposobna, a ostalim odvjetnicima u uredu daje do znanja da nije stereotipna šminkerica iz New Jerseyja kakvom su je zamišljali nakon prvog upoznavanja. Usprkos tome, njezin posao nije završen – svakim novim slučajem morat će se i dalje truditi pokazati se u najboljem svjetlu. Hoće li joj to poći za rukom?

 

O glumcima:

JANET MONTGOMERY (Martina Garretti)
Rođena je u Bournemouthu u Velikoj Britaniji. U Londonu je studirala ples. Jedna od prvih glumačkih uloga bila joj je gostujuća uloga u uspješnoj tinejdžerskoj dramskoj seriji 'Nabrijani'. Nakon selidbe u Los Angeles, ubrzo je dobila ulogu u filmu 'Krvave planine'. Glumila je i u blockbusterima 'Crni labud' i 'Naš brat idiot', te u mini-seriji 'Varšavski špijun'. Imala je stalnu ulogu u TV seriji 'Živa meta', a pojavila se i u gostujućim ulogama u serijama 'The League' i 'Svita'.

 

 

 

 

 

 

 

KYLE MACLACHLAN (Donovan Stark)
Dobitnik je Zlatnoga globusa i glumio je u više uspješnih i hvaljenih televizijskih serija, među kojima su 'Kako sam upoznao vašu majku', 'Očajne kućanice', 'Seks i grad', 'Portlandia', 'Snaga pravde', 'Zakon i red: Odjel za žrtve' i 'Twin Peaks', za koji je, između ostaloga, nagrađen Zlatnim globusom i dvjema nominacijama za prestižnu nagradu Emmy. Glumio je i u filmovima 'Dina – pješčani planet', 'Plavi baršun', 'Timecode', 'Ljubav za jednu noć', 'The Doors', 'Čarobne hlače 2', 'Visoki napon' i 'Obitelj Kremenko', među ostalima.
Debitirao je u režiserskoj ulozi 1993. godine epizodom crnohumorne televizijske serije 'Priče iz kripte', a glumio je i na Broadwayju.

 

 

 

 

ERIN CUMMINGS (Bonnie Garretti)
Nakon što je završila novinarstvo na Sveučilištu u Sjevernom Teksasu, lovac na talente zapazio ju je u Los Angelesu dok je glumila u lokalnom kazalištu. Nakon toga, obrazovala se na Akademiji glazbenih i dramskih umjetnosti u Londonu, gdje se specijalizirala za Shakespearova djela. Proslavila se ulogom Sure, Spartakove supruge u seriji 'Spartak: krv i pijesak'. Glumila je i u uspješnim serijama među kojima su 'Zaboravljeni slučaj', 'Zvjezdane staze: Enterprise', 'Čarobnice', 'Pan Am' i 'Momci s Madisona'.

 

 

 

 

 

FELIX SOLIS (River Brody)
Rođen je i odrastao u New Yorku. Proslavio se radom i na televiziji i u filmovima. Glumio je u hvaljenim serijama, a imao je i zapažene uloge u filmovima 'Svita', 'Gun Hill Road', 'Međunarodna prijevara' i 'Zaboravljeni'. Kao član poznate njujorške kazališne trupe LAByrinth Theatre Company, glumio je i u kazališnim predstavama kao što su 'Salome' i 'Havana is Waiting', koju je režirao pokojni Philip Seymour Hoffman. Režirao je, napisao i glumio u kratkom filmu 'Tinto'.

 

 

 

 

 

 

 

 

KRISTOFFER POLAHA (Nolan Adams)
Rođen je u Renu, u saveznoj državi Nevadi. Dok je studirao na prestižnoj njujorškoj akademiji Tisch School of the Arts, kritičari uglednog lista New York Times pohvalili su ga za ulogu u predstavi 'Bread and Butter'. Imao je zapažene uloge u televizijskim serijama.
Glumio je Johna F. Kennedyja mlađeg u televizijskome filmu 'Američki princ', te u filmu 'Tajna jezera Devil's Den' uz Reese Witherspoon i Colina Firtha.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju