Freemanovi se pripremaju za Noć vještica.

5.-6.ep., 17. travanj

Freemanovi se pripremaju za Noć vještica. Tomu prijeti ostvarivanje sna koji ga proganja, a u kojemu ga siluju u zatvoru. Zabunom je uhićen zbog ubojstva sedamnaestogodišnjaka. Očajnički nastojeći spasiti se zatvora i znajući kako je lako crnca lažno optužiti za neko kazneno djelo, Tom preklinje Rileyja i Hueyja da mu pomognu te da za njegovu nevolju nikomu ne govore – pogotovo ne Jazmine i Djedu.
Riley ima samo pet sati da pronađe pravog ubojicu prije nego što Toma iz pritvora presele u pravi zatvor i zato traži pomoć od susjeda, Eda Trećeg. Shvativši da će i njemu trebati pomoć, Ed Treći poziva svog druga iz Iraka, Gina Rummyja, kako bi zajedno našli počinitelja nazvanoga X-Box Ubojica. Dok Riley i njegovi prijatelji vode svoju potragu, Toma u policiji nagovaraju da prizna krivnju za zločin koji nije počinio. U zamjenu mu nude obećanje da neće u zatvor. Budući da vrlo dobro zna kako policija funkcionira, Tom odbija. Dok Huey diskretno pokušava naći svjedoke, Ed Treći i Rummy odlučuju silom zastrašivati nekoga dok ne prizna.
Agresivna taktika Eda Trećeg i njegova prijatelja ne daje rezultate, ali Hueyjeva istraga pronalazi sumnjivca. Međutim, Ed Treći i Rummy prvo staju da kupe nešto za piće i umjesto da krenu ravno u kuću ubojice, upleću se u svađu s Arapinom koji drži samoposlugu. Iako sukob eskalira i poteže se oružje, zbog čega ubojica ima vremena pobjeći i još nekoga ubiti, novo ubojstvo dokazuje da je Tom nedužan.

Nakon nekoliko vrlo eksponiranih javnih sučeljavanja koja skreću pozornost javnosti na njihovu stvar, Riley je jedan od mnogih obožavatelja koji s nestrpljenjem čekaju najnovije vijesti o svađi između gangsta rapera Gangstaliciousa i njegova suparnika s Juga Eat Dirta. Čuvši da je Gangstalicious nastrijeljen na koncertu, Riley moli Djeda da mu dopusti da posjeti palu rap-zvijezdu. Učinit će sve da se to ostvari pa se tako prvo pokušava ozlijediti kako bi i on dospio u bolnicu, a zatim navodi Djeda da ga pošalje u dućan. No unatoč jasnoj zabrani posjeta ozlijeđenom raperu, Riley ipak skreće u bolnicu u Woodcrestu.
Gangstalicious u bolnici kaže Rileyju da iza najnovije pucnjave ne stoje Eat Dirtovi ljudi, nego neki članovi bande kojoj duguje novac još iz dana kad je prodavao drogu. Kada mu kažu da ga više ne čuva policija, Gangstalicious se uspaniči. Dok Riley razgovara na telefon s Djedom, ubojice predvođeni Gangstaliciousovim neprijateljem Lincolnom upadaju kako bi dovršili posao.
Situacija postaje ozbiljna, a Riley shvaća da je, suprotno imidžu opakog tipa, Gangstalicious zapravo kukavica. Dok pokušavaju pobjeći, uplašenom Gangstaliciousu iz ruke ispada pištolj te on i Riley ostaju bez obrane. Otimaju Hondu Civic jednog obožavatelja bijelca i pokušavaju pobjeći progoniteljima, ali ih hvataju i odvode na čistinu u šumi. Ne uspijevaju ih ubiti jer loše gađaju, a Riley sa zaprepaštenjem saznaje da je svađa Gangstaliciousa i Lincolna zapravo posljedica neuspjele homoseksualne veze.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju