Riley i Huey razmišljaju koliko daleko žena mora ići da bi bila prava prostitutka, a Cristal uspješno izbjegava Djedu reći istinu o tome čime se bavi te ga nagovara da joj dopusti da se useli u kuću.

3.-4.ep. - 10. travnja

Riley i Huey razmišljaju koliko daleko žena mora ići da bi bila prava prostitutka, a Cristal uspješno izbjegava Djedu reći istinu o tome čime se bavi te ga nagovara da joj dopusti da se useli u kuću. Iako od Djeda to skriva, Cristal pred Hueyjem i Rileyjem nimalo ne skriva da se prostituira. No čak i kad njegovi unuci odluče otkriti mu istinu o tome čime se bavi njegova mlada i privlačna djevojka, Djed u to odbija povjerovati.
Budući da nisu uspjeli uvjeriti Djeda, Huey i Riley okreću se Cristal i zahtijevaju da se smjesta iseli. Cristal im govori kako pokušava prestati s prostitucijom i nastoji naći neki pristojniji posao, dječaci nemaju izbora nego pustiti Djeda da sam spozna grubu istinu. Potajno kamerom bilježe njezi pravi život. Iako Djed želi vjerovati da su inkriminirajuće fotografije namještene, dolazak Cristalina svodnika, Svodnika Zvanog Jegulja, napokon ga otrježnjuje. No kad joj Djed daje priliku da s njime i s dječacima okrene novu stranicu u životu, Cristal shvaća da joj ovaj posao više odgovara i odlazi sa svojim svodnikom.

Huey i njegov brat definiraju „crnački trenutak“ kao onaj trenutak kad neznanje preplavi um inače razumnog crnca, ali zatim moraju svjedočiti upravo takvom trenutku kod njihovog djeda. Nakon što se pobunio jer mu se 73-godišnji pukovnik H. Stinkmeaner zabio u auto, Djed prihvaća starčev izazov na borbu. Međutim, nakon što ga Stinkmeaner svlada, Djeda dječaci oštro kritiziraju jer je starac slijep.
Iako mu Huey govori da ne obraća pozornost, Djed ne može izdržati javno poniženje nakon poraza od Pukovnika Stinkmeanera pa traži revanš. Kako bi Djed znao u što se upušta, Huey mu pokazuje film o legendarnom samurajskom mačevaocu Zatoichiju. I tako, unatoč tvrdnji Ujaka Ruckusa da se crnci ne znaju boriti, Huey i Riley angažiraju Toma da trenira njihova djeda s povezom preko očiju.
Dok trening traje, širi se glas o revanšu, što Rileyju daje priliku za laku zaradu od prodaje ulaznica i DVD-ova borbe. Iako ga Huey i Tom odgovaraju, Djed ipak ulazi u borbu i ne samo da pobijedi nego i ubije svog slijepog i vremešnog protivnika. Nakon kratke borbe okupljeno se mnoštvo razbjesni, a Djed se spašava zatvora zahvaljujući Tomovoj dalekovidnosti. Od državnog boksačkog odbora ishodio je zabranu borbe i tako ga oslobodio odgovornosti za smrt protivnika.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju