Nova TV gledateljima donosi sedmu sezonu popularne kriminalističke serije od ponedjeljka do petka na Novoj TV!

7.sezona, 24 nastavka
Od ponedjeljka do petka na Novoj TV

Izvršni producenti: Shane Brennan, Chas. Floyd Johnson, Mark Horowitz i Donald P. Bellisario
Producenti: Gary Glasberg, Frank Cardea, George Schenck, Steven D. Binder i Jesse Stern

Uloge:
Mark Harmon.........Leroy Jethro Gibbs
Michael Weatherly..... Anthony DiNozzo
Pauley Perrette....... Abby Sciuto
Sean Murray........ Timothy McGee
Cote de Pablo......Ziva David
Rocky Carroll......Leon Vance
David McCallum...... Donald "Ducky" Mallard

Nova TV predstavlja sedmu sezonu kriminalističke serije Navy CIS koja je više od obične akcijske drame! Seriju karakterizira prilična doza humora, a fokusira se na katkad složenu i uvijek zabavnu dinamiku tima koji je prisiljen raditi zajedno u vrlo stresnim situacijama.

O radnji:
Specijalni agent Navy CIS-a, Leroy Jethro Gibbs vodi vrhunski tim specijalnih agenata. On je bivši topnički narednik u marincima čijim istražiteljskim vještinama nema ravnih. Gibbs ne govori mnogo, nekad mu je dovoljan samo pogled da sve objasni. Tim uključuje specijalnog agenta NCIS-a, Anthonyja DiNozza, bivšeg detektiva za ubojstva čiji su instinkti na terenu besprimjerni i koji je zbog svoje dosjetljivosti i šaljiva pogleda na život omiljen u timu. Mlađahna i energična forenzična specijalistkinja Abby Sciuto je darovita znanstvenica čiji mračni humor odgovara njezinu gotičkom stilu i eklektičnom ukusu. Specijalni agent Navy CIS-a, Timothy McGee, diplomirao je na MIT-ju, a njegova briljantnost u radu s računalima daleko nadmašuje njegovu nesigurnost na terenu. Timu pomaže mrtvozornik dr. Donald ´Ducky´ Mallard, dok tim zaokružuje direktor Navy CIS-a, Leon Vance, inteligentni, i prije svega obučeni agent na kojega se uvijek može računati da će prodrmati ´status quo´. Navy CIS-ov tim započinje sedmu sezonu s praznim stolom. Ziva David, koja je bila pokusna agentica Navy CIS-a 3 godine, iznenadila je svoje kolege agente ostavši u Izraelu nakon tragičnih događaja iz prošle sezone. Od ubojstava i špijunaže do terorizma i ukradenih podmornica, ovi specijalni agenti putuju širom svijeta istražujući sve zločine u koje su umiješani pripadnici mornarice ili marinaca!

Nagrade:
- 2013., 2008. i 2005. godine nominacije za nagradu Emmy
- 2013., 2009., 2006. i 2004. godine nagrada ASCAP za najbolju televizijsku seriju
- 2011. godine nagrada ALMA za najbolju glumicu u televizijskoj seriji (Cote de Pablo) te nominacije za istu 2012., 2009. i 2008. godine
- 2013., 2012. i 2011. godine nominacije za nagradu People´s Choice u kategorijama za najbolju televizijsku kriminalističku dramu te najboljeg televizijskog borca protiv kriminala
- 2011. nagrada Young Artist (gostujuća zvijezda Madisen Beaty) te nominacije 2008. i 2013. godine
- 2013., 2012., 2011., 2009., 2008. i 2005. godine nagrada BMI TV Music Award (Brian Kirk za soundtrack)
- 2008. godine nagrada COLA (California on Location Awards)
- 2013., 2012. i 2010. godine nominacije za nagradu Image
- 2012. nominacija za nagradu GLAAD
- 2013. godine dvije nominacije za nagradu TV Guide Awards

O glumcima:
Mark Harmon
- specijalni agent Navy CIS-a Leroy Jethro Gibbs
Harmon je rođen i odrastao u Južnoj Kaliforniji, gdje je pohađao UCLA i igrao beka u njihovoj footballskoj momčadi, s kojom je pobijedio u nekoliko sezona, za što je dobio nagradu Nacionalne zaklade za sveučilišni nogomet u kategoriji najboljeg igrača. Diplomirao je s pohvalom na UCLA-u gdje je studirao komunikacije. Njegov otac Tom Harmon bio je dobitnik Heismanova trofeja, a kao izvjestitelj cijenjen diljem SAD-a. Njegova je majka nekadašnja glumica Elyse Knox. Oženjen je Pam Dawber, također glumicom.

Glumački je talent Marku Harmonu priskrbio više nominacija za nagrade ´Emmy´ i ´Zlatni globus´. Za ´Emmy´ je nominiran kao najbolji gostujući glumac u dramskoj seriji i to za ulogu u ´Zapadnom krilu´ te za najboljega sporednog glumca u dramskom specijalu za film ´Eleanor and Franklin: The White House Years´. Mark je osvojio dvije uzastopne nominacije za prestižni ´Zlatni globus´ za svoj rad u seriji ´Reasonable Doubts´ , nominacije za istu nagradu u kategorijama za najbolju mušku ulogu u televizijskom filmu ´After the Promise´ te za ulogu serijskog ubojice Teda Bundyja u filmu ´The Deliberate Stranger´. Zajedno s ostalim zvijezdama CBS-ove serije ´Chicago Hope´, Harmon je dobio dvije nominacije za nagradu SAG za zajednički rad. Dok je glumio u toj seriji, također je režirao neke epizode. U novije je vrijeme Harmon bio izvršni producent i glavni glumac u filmu ´Certain Prey´ u kojem je portretirao zamjenika šefa policije Minneapolisa Lucasa Davenporta. Njegove ostale televizijske uloge uključuju miniserije ´Od Zemlje do Mjeseca´ i ´I nikad je ne puštaj´, film ´Slatka ptica mladosti´ te serije ´St. Elsewhere´ i ´Slučajni partneri´. Harmon je također posudio glas Supermanovu liku u animiranom filmu ´Liga pravde: Kriza na dvije Zemlje´.

Harmonove uloge u dugometražnim filmovima uključuju filmove ´Bezobrazna prognostičarka´, ´Šašavi petak´, ´Željna slobode´, ´Comes a Horseman´, ´Wyatt Earp´, ´Stealing Home´, ´Presidio´, ´Summer School´, ´Strah i prezir u Las Vegasu´, ´Rođeni ubojice´ i ´Posljednja večera´.


Michael Weatherly
- specijalni agent Navy CIS-a Anthony Dinozzo. Michael Weatherly rođen je 8. srpnja 1968. u New Yorku, odrastao je u Fairfieldu u Connecticutu, a trenutačno živi s obitelji u Los Angelesu. Osim svoje uloge u seriji Navy CIS, gdje glumi specijalnog agenta Anthonyja DiNozza, Michael Weatherly također je poznat po ulozi Logana u seriji ´Anđeo tame´. Televizijsku je karijeru započeo u seriji ´Cosby Show´, a kasnije se pojavio u i drami ´Loving´. Michael je ostvario uloge u serijama ´Significant Others´, ´Jesse´ te filmovima ´Charlie Valentine´, ´Brzi na okidaču´, ´The Last Days of Disco´, ´The Specials´, ´Venus and Mars´ i ´Agent pod stresom´.


Cote de Pablo - specijalna agentica Navy CIS-a Ziva David
Glumica Cote de Pablo rođena je u Čileu, a u dobi od 10 godina preselila se s obitelji u Miami. Osim što je bila finalistica Nacionalne zaklade za umjetnosti, Cote je diplomirala glumu i glazbeni teatar na prestižnom sveučilištu Carnegie Mellon. Rođena je 12. studenoga 1979. godine. Televizijske uloge Cote de Pablo uključuju glavnu ulogu u seriji ´The Jury´ te gostujuće uloge u serijama ´The $treet´, ´Fling´ i CBS-ovoj ´The Education of Max Bickford´. Osim toga, vodila je popularni televizijski talk show latinoameričke tematike ´Control´, s medijskom ličnošću Carlosom Ponceom. Cote je nominirana za prestižne nagrade ´Alma´ i ´Imagen´, koju je i osvojila 2006. godine upravo za ulogu u seriji Navy CIS. Prvu filmsku ulogu Cote je ostvarila je u filmu ´The Last Rites of Ransom Pride´ redatelja Tillera Russella, s Krisom Kristoffersonom, Dwightom Yoakamom i Jasonom Priestleyjem.

Sean Murray - specijalni agent Navy CIS-a Timothy McGee
Sean Murray rođen 15. studenog 1977. godine u Marylandu, a živi u Encinu u Kaliforniji. Murray je na televiziji, između ostalog, igrao glavnu ulogu u seriji ´The Random Years´ te sporednu ulogu u seriji ´Harts of the West´. Ostvario je gostujuće uloge u brojnim serijama, uključujući ´JAG´ , ´Školske tajne´ i ´Hitna služba´. Murray se pojavio i u nekoliko dugometražnih filmova uključujući ´Hokus pokus´, ´Život ovog dječaka´ i ´Too Romantic´.


Pauley Perrette - forenzična specijalistkinja Abby Sciuto
Pauley Perrette je rođena je u New Orleansu 27. ožujka 1969. godine, a odrastala po cijelom Jugu. Trenutno živi u Los Angelesu. Pjesnikinja je i umjetnica, glazbenica, borac za ljudska prava, spisateljica, producentica dokumentaraca i fotografkinja. Nakon fakulteta, na kojem je studirala sociologiju, psihologiju i kriminalistiku, radila je kao konobarica u kafiću u New Yorku, snimajući reklame, voice-overe, glazbene spotove i kratke filmove. Potom se preselila u Los Angeles te počela stalno raditi na filmu, televiziji i snimati voice-overe. Pauley Perrette je glumila u serijama kao što su ´CSI: Crime Scene Investigation´, ´Murder One´, ´The Drew Carey Show´, ´Jesse´, ´Time of Your Life´, ´Philly´, ´24´ te filmovima ´The Price of Kissing´, ´Korak do slave´, ´Gladna srca´, ´Krug´ i ´Ash Tuesday´.


Rocky Carroll - direktor Navy CIS-a Leon Vance
Carroll je rođen 8. srpnja 1963. godine u Cincinnatiju, a trenutačno živi u Los Angelesu sa suprugom. Carroll je zvijezda kazališnih, televizijskih i filmskih produkcija, a postavi serije pridružio se 2008., ponovno se sastavši s Markom Harmonom, s kojim je glumio u seriji ´Chicago Hope´. Rocky se također pojavljuje kao direktor u spin-offu ´NCIS-a´, ´NCIS: Los Angeles´.
Carroll je glumio i u serijama kao što su ´Uvod u anatomiju´, ´Bostonsko pravo´, ´Hitna služba´, ´American Dreams´, ´Roc´, a u CBS-ovoj seriji ´The Agency´ igrao je glavnu ulogu. Na velikom je ekranu pojavio se u filmovima kao što su ´Reci da´, ´Zatvorenik´ i ´Ženskar´.


Brian Dietzen - Jimmy Palmer
Brian Dietzen nije tipični glumac. Uživa u svojoj ulozi u hit-seriji Navy CIS, u kojoj glumi Jimmyja Palmera, ekscentričnog obdukcijskog pomoćnika dr. Mallarda. Brian je bio uzbuđen kad su ga pitali želi li gostovati u jednoj epizodi i sad, toliko godina poslije, ostaje integralni dio Navy CIS-ova tima koji se bori protiv zločina. No to nije ni pola priče. Brian je također ponosni filmaš, koji je nedavno bio scenarist, producent i glavni glumac svog filma ´Congratulations´. On i njegova scenaristička partnerica Abby Miller napisali su scenarij filma za 15 mjeseci. Brian je počeo glumiti kad mu je bilo samo osam godina, a njegova prva uloga bila je uloga zlog patuljka u božićnoj predstavi. Od njegovog prvog predstavljanja na pozornici ništa ga više nije moglo zastaviti. Pohađao je srednju školu Niwot u Boulderu te igrao glavnu ulogu u nekoliko klasičnih drama prije nego što je otišao na Sveučilište u Coloradu, gdje je diplomirao na njihovu prestižnom glumačkom programu. Nakon glavnih uloga u od kritičara hvaljenim produkcijama dobio je ulogu u regionalnoj premijeri komada ´Abingdon Square´. Paralelno snimajući nekoliko reklama, Dietzen se pridružio festivalu ´Colorado Shakespeare´.

Brian se s vremenom preselio u Hollywood te je, iako nije imao člansku iskaznicu SAG-a ili agenta, pozvan u ured Patricka Rusha radi serije ´My Guide to Becoming a Rock Star´. Njegov telefon nakon toga nije prestajao zvoniti. Brian je u braku sa svojom srednjoškolskom ljubavi i posvećuje sve moguće vrijeme njihovo dvoje predivne djece. Kad ne snima, voli igrati golf te igrati i gledati bejzbol, trči svaki dan i piše. Osim toga, i dalje, što češće može, odlazi kući u svoj rodni Boulder u Coloradu kako bi bio sa svojom obitelji.

David McCallum - dr. Donald ´Ducky´ Mallard
David McCallum rođen je u Škotskoj, a u Ameriku je došao 1961. godine. Njegov se glas može naći na više od 30 knjiga na vrpci i CD-ima, a portretirao je i Illyu Kuryakina u seriji ´The Man from U.N.C.L.E.´, za što je dobio dvije nominacije za nagradu ´Emmy´. Glumio je u mnogim kazališnim produkcijama te serijama kao što su ´The Education of Max Bickford´, ´Sapphire and Steel´, ´Colditz´, ´Trainer´, ´VR5´, ´The Invisible Man´ te epizodama serija ´Na granici mogućeg´, ´Zakon i red´ i ´Seks i grad´. U svojoj bogatoj karijeri, David je glumio u filmovima kao što su ´Najveća pripovijest koja je ikad ispričana´, ´Veliki bijeg´, ´Mosquito Squadron´, ´Billy Budd´, ´Freud´ i ´A Night to Remember´. McCallum živi sa svojom suprugom, dizajnericom interijera Katherine.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju