Deveta sezona serije 'Inspektor Rex' na Novoj TV - Rex se seli u Rim!

3. i 4.ep, ponedjeljak 4. ožujka

Concezio Soldati hladnokrvno puca na školskog domara i nasilu ulazi u učionicu. Traži učiteljicu Mariu Mastangelo koje tog dana nema na poslu. Concezio traži da se učiteljica dovede, inače će poubijati učenike jednog po jednog. Uz pomoć specijalaca, Fabbri vodi pregovore s Conceziom. Saznaje da je Concezio prije dvije godine izgubio sina Ivana kojeg su na satu tjelesnog odgoja ubile švedske ljestve. Na dan nesreće, Maria je bila dežurni profesor. Na suđenju su Maria i ravnatelj oslobođeni krivnje, no Concezio nikad nije prihvatio presudu. Pronađeno je tijelo ravnatelja kojeg je ubio Concezio, kratko prije negoli je zarobio taoce.

Grof Alfonso Borromini, ljubitelj svega japanskog, pronađen je mrtav u svojoj radnoj sobi. Sve upućuje na to da je počinio Harakiri, no Fabbrijev pomoćnik Morini otkriva da je sablja korištena previše amaterski za jednog majstora poput grofa. Dan prije Alfonsova ubojstva, starija žena htjela je razgovarati s grofovim sinom Corradom. Kako njega nije bilo, grof je razgovarao s njom, nakon čega je bio vrlo uzrujan. Ta je žena nađena udavljena, a zvala se Margherita Lanzoni. Sobarica Desiree također je ubijena.

5. i 6.ep, utorak 5. ožujka

U malom gradu Marinelli ubijena je profesorica violončela, Elisa Donati. Njezina prijateljica Gisela je Fabbrijeva majka. Traži da njezin sin vodi istragu i da privede ubojicu pravdi. Međutim, slučaj nije u Fabbrijevoj nadležnosti, no na svu sreću, mjesna inspektorica Nina Canale njegova je prijateljica koja s oduševljenjem prihvaća Fabbrijevu pomoć. Sofia, prijateljica i susjeda, slučajno je vidjela provalnike koji su ušli u Elisinu kuću, a nešto kasnije otkriveno je Elisino tijelo. Tragovi vode do Maria Salveranija, koji je osumnjičen za nekoliko krađa na tom području.

Tijekom snimanja manekenka Rosario sruši se na pod i umre. Uskoro se otkriva uzrok smrti: otrovni sprej koji je ubojica poprskao po njezinoj prikolici. Fabbri dobiva istragu, no nakon toga slomi zglob, pa Morini i Rex moraju preuzeti posao. Rosarijina prijateljica Patrizia govori Moriniju da je Rosario bila opsjednuta internetskom igricom „My Life“. U kompjuterskom svijetu dobila je novi identitet i razgovarala je preko interneta s istomišljenicima kojima treba prostor izvan realnosti u kojem bi mogli živjeti u svijetu svoje mašte.

7. i 8.ep, srijeda 6. ožujka

Džokej Marussi nađen je mrtav u boksu svojeg konja nakon pobjede na utrci. Rupa na sljepoočnici navodi na sumnju da je ubijen hicem. Valli, vrlo poznati kockar u kockarskim krugovima, kladio sa ne Marussijevog konja i osvojio 300.000 eura. Fabbriju je ta oklada vrlo sumnjiva jer Marussi nije bio vrhunski džokej. Fabbrijeve sumnje uskoro su potvrđene: Marussijev konj bio je pod dopingom.

Donatella, novinarka i ljubavnica Fabbrijeva šefa Gorija nađena je ubijena. Gori je u vrijeme ubojstva bio u stanu, no kako je popio tabletu za spavanje, nije ništa čuo. Nadstojnik Salani optuži Gorija te ovaj prizna da se u posljednje vrijeme bojao da će ga Donatella ostaviti zbog drugog. Gori je suspendiran, no Fabbri je uvjeren u njegovu nevinost. Nagovara tužioca da drži Gorija 24 sata na slobodi.

9. i 10.ep, četvrtak 7. ožujka

Migliavacca, ravnatelj Centra za dječju psihologiju, udavio je zaposlenicu, psihologinju Martu, u njezinu stanu. Boji se da će ga izjava njezina autističnog sina Michelea stajati slobode pa baca sumnju na svojeg pomoćnika Prandija koji je bio u kratkoj vezi s Martom, tako što podmeće njegovu kosu na mjesto zločina. No zaključuje se da je kosa namjerno ostavljena, što Prandija oslobađa sumnje. Autistični Michele ne može govoriti, no stalno crta isti crtež. Migliavacca drži njegov posljednji crtež pod ključem, no nije računao na Rexa koji privlači Fabbrijevu pozornost na skriveno mjesto.

Nezaposleni Marco Pagani ubijen je na ulici. Tragovi vode do vozača kamiona Fiocce, koji tvrdi da je pokupio osam drvenih sanduka na gradilištu i odvezao ih u skladište izvan grada. Upravitelj gradilišta Ghini priznaje da je tijekom gradnje oštećeno drevno groblje. Da je prijavio pronalazak, gradilište bi bilo zatvoreno, čime bi se prouzrokovali golemi financijski gubici. Kako bi to spriječio, pozvao je Paganija, koji je nekad ilegalno trgovao antikvitetima, da brzo makne iskopine. Rex u grobnici otkriva omot od lizalice, no na njemu nema Paganijevih otisaka. Očito Pagani nije sam opljačkao grob.

11. i 12.ep, petak 8. ožujka

Bečom je zavladalo nogometno ludilo: počelo je europsko prvenstvo 2008. U međuvremenu, u najvećoj tajnosti istražuje se slučaj ubojstva u nogometnom svijetu. Ubijeni su bivši igrač Bauer i dobro poznati sportski liječnik, dr. Alawiu. U pomoć kolegi iz Beča Fritzu Kunzu i forenzičaru dr. Grafu koji rade na ovom delikatnom slučaju, iz Rima dolaze inspektor Fabbri i Rex. Ubrzo se pojavljuje još jedno tijelo. Riječ je o Klausu Schusteru, također bivšem nogometašu. Kao i dr. Alawi, izboden je nasmrt. Bauer je gurnut sa željezničkog mosta. Sve tri žrtve nađene su s nacrtanim znakom na čelu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju