Deveta sezona serije 'Inspektor Rex' na Novoj TV

11.sez, 1. i 2.ep, ponedjeljak 11. ožujka

Vlasnik kuće Bondeno nađen je mrtav. Jedan je svjedok vidio provalnika, no njegov opis nije ni od kakve pomoći. U Bondenovu vrtu Rex nalazi mapu s fotografijama mučenih pasa. Osim toga, zaplijenjeni su DVD-i sa snimkama ilegalnih borbi. Psi su dovedeni iz štenara te je bilo jasno kakva ih sudbina čeka. Pod zaštitom djelatnika i veterinara, organizatori borbi pasa dopustili su da borbeni psi treniraju na psima iz štenara i ubiju ih. Zgrožen tim zlodjelima, Bondeno je ucijenio veterinare i organizatore borbi.

Nakon gadnog pada s motora, vozač ilegalnih utrka Stefano umire na putu do bolnice. Forenzično ispitivanje potvrđuje da je netko petljao po motoru pa inspektor Lorenzo Fabbri počinje s istragom ubojstva. Stefanova zaručnica Fabiola tvrdi da nije odgovorna za amfetamin nađen u njihovu stanu. Lijekovi upućuju na dilera zvanog Štakor kojeg Fabbri i Morini uskoro nalaze. Štakor je spreman progovoriti i upoznaje Morinija s Germanom, organizatorom ilegalnih utrka.

11.sez, 3. i 4.ep, utorak 12. ožujka

Enrico Di Vitiis umirovljeni je kardiolog i predsjednik golf-kluba. Nađen je pretučen nasmrt, a uskoro se ustanovljuje da je ubojstvo počinjeno golf-palicom. Zahvaljujući Rexu, uskoro postaje jasno da je čovjek ubijen ispred zgrade kluba te da je njegovo tijelo premješteno do šeste rube. Inspektori Fabbri i Morini zaključuju da je Di Vitiisova kći Anita glavni osumnjičenik.

Svađala se s ocem i njezin je broš pronađen u ruci ubijenog. Ta je mlada narkomanka trenutačno na odvikavanju. Rex nalazi drogu u njezinoj torbici, no ona odbija reći otkud joj. Priznaje da je imala aferu sa zaposlenikom kluba Heinrichom Bremerom.
Ubojstvo rock pjevačice Darije iziskuje posebnu pozornost inspektora Lorenza Fabbrija: Daria je bila prijateljica Katie Martelli. Darijin menadžer Luca svjedoči ubrzo nakon njezine smrti da je potpisao ugovor s njom kao solo umjetnicom te da joj je dao veliku količinu gotovine. No čini se da je novac nestao. Svi tragovi upućuju na Darijina bivšeg dečka Bebu. On je izbačen iz benda zbog ovisnosti o drogi te je stalno molio novac od Darije. Njegovi su otisci nađeni na oružju.

11.sez, 5. i 6.ep, srijeda 13. ožujka

Talijanska tajna služba u stanju je pripravnosti: tijekom konferencije o zabrani mina, međunarodni oružani lobi naredio je izvršenje bombaškog napada. Stručnjak za izradu bombi, Rocchi, umro je od predoziranja pa se agentica Gloria Savino pridružuje inspektoru Lorenzu Fabbriju oko istrage. Malo je vjerojatno da si je Rocchi sam ubrizgao heroin jer već dugo nije u kontaktu sa svojim uobičajenim dilerom. Morinijeva detaljna istraga odvodi ga do udaljene farme, koja je zapravo radionica bombi. No Rocchi u njoj nije radio sam.

Tony Miani, mladić iz bogate obitelji, slavi svoj dvadeseti rođendan. Tijekom vatrometa izboden je nasmrt. U općoj panici, Massi odlazi njegovim autom te ga napada Tonyjev brat Federico koji se skrio na zadnjem sjedištu. Federico juri u šumu, a Massi ga slijedi, no gubi ga jer se 14-godišnjak skotrljao u špilju. Inspektori Lorenzo Fabbri i Morini započinju istragu. Nakon što Federico nestane, Tonyjev otac Simone objašnjava da Federico nije njegov biološki sin, što je dovelo do raspada braka između njega i supruge Silvie. Nedugo prije ubojstva, izbila je svađa između Simonea i Federica.

11.sez, 7. i 8.ep, četvrtak 14. ožujka

Grofica Clotilde Sanfelice padne s prozora i pogine na mjestu, a dokazi upućuju na ubojstvo. Beskućnica koja je izletjela iz kuće glavna je osumnjičenica. Jednooki Polifemo bježi inspektorima Lorenzu Fabbriju i Moriniju koji istražuju milje beskućnika. Dok ga gone, Polifermo slučajno odvodi inspektore točno do žene koju traže. Riječ je o Svevi Sanfelice, sestri blizanki pokojnice. Očito je da je žena mentalni bolesnik jer rečenica koju ponavlja nema nikakvog smisla.

Kasna je večer, a astronom Varinelli radi u svom opservatoriju. Nakapa si kapi za oči i smjesta oslijepi, i to samo nekoliko dana prije negoli će se pojaviti komet nazvan po njemu. Istraga dokazuje da je sljepilo namjerno uzrokovano. Žrtva je vrlo štovani i istaknuti član društva te je potrebno da istragu vode inspektori Fabbri i Morini. Fabbrijeva je pozornost usmjerena na zagonetnu posjetiteljicu. To je Varinellijeva pomoćnica i ljubavnica Illaria, kojoj prijeti Varinellijeva žena Rachele. Rachele priznaje svoju naglu narav, no zna da se ne mora bojati suprugove mlade ljubavnice. Jedini njezin suparnik je komet.

11.sez, 9. i 10.ep, petak 15. ožujka

Na susjedinoj zabavi inspektor Lorenzo Fabbri upoznaje studenticu Ivanu koja ga sljedeći dan posjećuje u policijskom uredu. Studentica prava iz bivše Jugoslavije moli ga da otvori slučaj njezine mame Milice koja je izgubila život prije 17 godina. Ona ne vjeruje da je počinila samoubojstvo. Fabbri isprva ne pokazuje veliki interes za slučaj pa Rex preuzima inicijativu i nosi dosje patologinji Gaibi koja otkriva nekoliko nelogičnosti.

Jedan trag vodi do Stojaka koji je prokrijumčario Milicu na zapad. No on ima alibi: u vrijeme Miličine smrti, on je bio u zatvoru. Također, Milica je platila sav svoj dug prema njemu.

Inspektor Lorenzo Fabbri odlazi na koncert pijanista Flavia Bonomija, koji će ga primiti nakon koncerta. No kad Antonio odvede Fabbrija do Flavijeve garderobe, čuju vrisak i nađu mrtvog pijanistu, dok u pozadini svira glazba. Pokraj drugog ulaza u garderobu nađena je naušnica. Pristup garderobi imaju jedino Flavijeva žena Malice i njegov ljubavnik Vittorio. Malice opisuje njihov brak kao dobar, premda je Flavio odlazio u svoj hotelski apartman s vremena na vrijeme. Morini nalazi nacrt oporuke i zahtjev za rastavom braka.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju