Deveta sezona serije 'Inspektor Rex' na Novoj TV

13.sez., 7.-8.ep, ponedjeljak 1. travnja

Važan političar, vjerojatno budući premijer Italije, upucan je s hotelskog prozora tijekom predizbornog govora. Jedan od tjelohranitelja, Danovaro, odjuri u sobu i nalazi Arapa Hameda Hassana kako drži pušku. Danovaro ga ubije i čini se da je slučaj zaključen. No zahvaljujući Rexu, koji otkrije još jednu sobu iz koje se moglo pucati, inspektor Rivera dovodi u sumnju verziju događaja koju podupiru tajne službe po kojoj je ubojstvo dio međunarodne terorističke operacije. No polako Riverina verzija, po kojoj je krivac profesionalni ubojica kojeg plaća bankarski lobi, nailazi na potporu.

U zagonetnoj pucnjavi u okolici Rima, ubijen je Hrvat po imenu Bogdan Vladić, a ubijena je jedna Albanka. Tijekom istrage Rivera otkriva da se u prtljažniku kombija koji je Vladić parkirao u blizini mjesta zločina, nalazi dijete. Iznenađujuće otkriće uvodi Riveru u svijet ilegalnih posvajanja u koji su upleteni prevareni roditelji i cinični kriminalci.

13.sez., 9.-10.ep, utorak 2. travnja

Tijekom predstavljanja novog modnog magazina, u trenutku dolaska manekenke s naslovnice u hotel 'Ambrosia' u kojem se odvija zabava, mlada žena pada s hotelskog prozora. Nasreću, Ornella Lajo pala je na nadstrešnicu ispred hotela i preživjela.

Odvedena je u bolnicu u kojoj su joj dijagnosticirani potres mozga i posttraumatska amnezija. U međuvremenu, preliminarna istraga u hotelu otkriva tijelo u sobi iz koje je Ornella pala. Claudio Orlandini ubijen je jednim metkom.

Na predivnom mjestu grada Rima, u blizini Koloseuma, u parkiranom autu ubijena je Sonia Gimignani, u kojem je bila sa svojim mužem Robertom, odvjetnikom kriminalaca. Par je napala nepoznata osoba koja je udarila Roberta i nožem ubila ženu.

13.sez., 11.-12.ep, srijeda 3. travnja

Lucio i Michele Castroglio dva su kriminalca koja su odgulila dugu zatvorsku kaznu i namjeravaju se osvetiti paru odgovornom za to: Riveri i Rexu. Dvojica braće otmu poznatog veterinarskog kemičara Eduarda Violu, i prisile ga da izvrši sintezu otrova korejske žabe. 

U nepoznatom skladištu, tijekom razmjene čipa koji sadrži poslovne tajne između dva sitna kriminalca, nešto polazi po krivu. Snajperski hici unose paniku te dolazi do pucnjave između skupina. Rivera i Rex pozvani su na mjesto događaja i ondje nađu policajca koji ih je preduhitrio, Paola Miana. Između Rivere i Miana vlada rivalstvo još od propale operacije tijekom koje je ubijen Mianov brat.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju