Večeras ne propustite odličnu akciju u koju Vas vodi majstor borilačkih vještina Jet Li. Tko je on i je li Jet Li nasljednik velikog Bruce Leea i opasnog Jackie Chana?

Jet Li ili pravim imenom Li Lianjie rođen je 1963. godine u Pekingu. Otac mu je umro kada je Li imao dvije godine što je ostavilo obitelj da se bori sa siromaštvom. Borilačkim vještinama se okrenuo sa osam godina. Do danas postao je majstor wushua i još desetaka pod tehnika kojima je skoro pa nemoguće izgovoriti imena.

>>> OD KOLIJEVKE PA DO GROBA, večeras u 21:30

Počeo je naravno s kineskim filmovima, od kojih je najpopularniji bio serijal „Shaolin hram“. Također, odglumio i u remakeu Bruce Leejeve „Fist of Fury“. Došavši u Hollywood, odmah je dobio ulogu u „Smrtonosnom oružju 4“, uz bok legendarnim Melu Gibsonu i Dannyju Gloveru. Tu je po prvi put u životu i zaigrao ulogu negativca. U Hollywoodu je odigrao još uloge u par akcijskih filmova poput „Od kolijevke do groba“, „Elitni ubojice“, „Plaćenici“… U svakom slučaju, solidna karijera akcijskog junaka!

Prvi je put u bračne vode zaplovio još 1987., oženivši glumicu Huang Qiuyan s kojom je dobio dvije kćerke. U braku se nije dugo zadržao, tek tri godine. Ipak, 1999. se ponovo oženio s Ninom Li Chi s kojom je također dobio dvije djevojčice. Sve u svemu, Li nije jedan od onih holivudskih glumaca s nekoliko propalih brakova i vanbračnom djecom…

Ljestvica svih filmova planete, otac i majka ocjenjivanja filmova IMDB.com kaže da je njegov najveći uspjeh film „Heroj“ iz 2002. godine. Na IMDB – ovoj listi prosječno je ocijenjen točno sa 8. Uostalom, taj je film zauzeo treće mjesto najuspješnijeg stranog filma u SAD – u, što dovoljno govori o kvaliteti.

Sjetite se popularnosti Bruce Leeja. Zatim Jackie Chana. Neka vam na umu bude i da je Kinez Yao MIng jedno vrijeme bio najpopularniji svjetski košarkaš, naravno, najviše zahvaljujući svojoj matičnoj domovini. Iz svega toga možete zaključiti da svaki Kinez koji uspije u svijetu ima najmanje milijardu fanova!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju