Večeras na našem programu ne propustite film 'Cellular' u kojem briljira Jason Statham. Upoznajte Jasona i pogledajte još njegovih filmova na OYO.hr!

Jason Statham, britanski filmski glumac, rođen je 12. rujna 1967. godine u engleskom gradu Chesterfieldu. Kao tinejdžer upoznao je čovjeka koji je nakon solidne filmske karijere napravio još bolju filmsku, Vinnieja Jonesa. Upravo ga je Jones tih godina pokušao nagovoriti da se počne baviti nogometom, no Stathama to nije previše zanimalo te se posvetio jednoj drugoj mladenačkoj ljubavi, ronjenju. U tom sportu je nastupio čak i na svjetskom prvenstvu, a 12 godina bio je i član britanske ronilačke reprezentacije.

>>> Filmovi Jasona Stathama na OYO.hr

Na filmu je debitirao 1998., odigravši odmah sjajnu rolu Bacona u „Lopovi, ubojice i dvije nabijene puške“. Guy Ritchie ga je navodno odabrao, nakon što mu je Statham ispričao da se jedno vrijeme bavio i nekakvim manjim ilegalnim poslovima. Dvije godine nakon toga, Statham je i dobio svoju prvu glavnu ulogu u briljantnom „Snatchu“, čiju režiju ponovo potpisuje Guy Ritchie.

Ta dva filma širom su otvorila i holivudska vrata, tako da je tamo uskoro debitirao odglumivši ulogu u „Duhovima Marsa“. 2002. godine dobiva ulogu u filmu „Transporter“ koji ga je proslavio u Americi, a uskoro je i snimio dva nastavka istog filma. Za to vrijeme odigrao je uloge i u nekim drugim hitovima kao što su „Dobar posao u Italiji“ i dva dijela filma „Crank“. Iz tog vremena bilježi još jednu suradnju s Ritchiejem, snimivši „Revolver“, koji je, znajući za prethodne redateljeve naslove, bio ogromno razočaranje.

Na našoj video platformi OYO pogledajte još tri Jasonova filma:

>>> LEDENI UBOJICA (2011)
>>> PLAĆENICI (2010)
>>> U IME KRALJA (2007)

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju