Najveću je slavu dosegao glumeći u humorističnoj seriji „The Office“, no Steve Carrell u zlato pretvara sve što dotakne!

Ulovi Smarta, večeras u 20.05!

Steve Carrell, američki glumac, producent i redatelj, rođen je u gradiću Concord u američkoj saveznoj državi Massachusetts 1962. godine. Njegova obitelj porijeklo vuče iz Italije, te su se najprije prezivali Caroselli, ali su prezime kasnije amerikanizirali i promijenili u Carrell. Kao tinejdžer, Steve je unatoč tome što nije naročito korpulentan aktivno igrao hokej, da bi se kasnije ipak više uhvatio knjige i diplomirao povijest.

Pri kraju osamdesetih dobivao je manje televizijske uloge, a tu i tamo je znao biti izabran i za uloge u reklamama. Njegov uspon počinje sredinom devedesetih kada postaje član Dana Carvey Showa koji je išao na ABC – u i imao visoku gledanost. U to vrijeme počeo se pojavljivati i u televizijskim serijama u kojim je igrao razne uloge, ali se često samo i epizodno pojavljivao. Ipak, prava slava za Carrella stiže 2005. godine, kada pristaje na glavnu ulogu u američkoj verziji popularne britanske humoristične serije „The Office“. U njoj tumači ulogu regionalnog voditelja kompanije Dunder Mifflin, Michaela Scotta. Njegov lik je uskoro postao legendaran, što je rezultiralo time da je Carrell nagrađen Zlatnim globusom za tu ulogu.

Što se filma tiče, svoju prvu glavnu rolu odigrao je u „The 40 – Year Old Virgin“, komediji koja je postigla ogroman uspjeh te lansirala Stevea u sam vrh holivudskih zabavnjaka. Nakon toga snimio je još nekoliko izvrsno prihvaćenih naslova kao što su „Evan Almighty“, „Little Miss Sunshine“ i „Get Smart“, od kojih upravo posljednji navedeni imate priliku večeras gledati na malim ekranima. Steveov posljednji film "Ta luda ljubav" možete pogledati na Oyo.hr!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju