Oskarovsku priču o mafiji, kultnog lovca na vampire Bladea i Burtonov maestralni crtić svaki filmofil jednostavno mora pogledati!

Pokojni - Bostonska policija kreće u rat protiv organiziranog kriminala. Mladi i temperamentni policajac Billy Costigan (Leonardo Di Caprio) mora se infiltrirati u mafijaški sindikat ne bi li pridobio povjerenje zloglasnog šefa irske mafije Franka Costella (Jack Nicholson). U isto vrijeme Costello šalje mladog i ambicioznog kriminalca Colina Sullivana (Matt Damon) da se infiltrira među policajce kao doušnik. Ovim filmom trostruki dobitnik Oscara, Jack Nicholson, pokazao je i da u sedmom desetljeću života uživa u glumi.

Blade: Trojstvo - Godinama se Blade (Wesley Snipes) borio protiv vampira pod okriljem noći. Svijet nije ni slutio da traje rat za opstanak. U jednom obračunu, Blade pada u ruke FBI agenata koji ga prisile da surađuje s ljudima ubojicama vampira znanim kao Nightstalkers. Zajedno s Abigail, Whistlerovom kćeri (Jessica Biel) i Hannibalom (Ryan Reynolds), Blade prati krvavi trag do drevnog bića koji ga želi ubiti, glavnog vampira Draculu. Ovaj film je ujedno posljednji, treći nastavak Bladea, trilogije koja je Snipesu ponovo pronašla visoko mjestu u filmskom svijetu.

Mrtva nevjesta - Priprosti, ali bogati prodavači ribe žene svog sina Victora za Victoriju, pripadnicu visoke, ali osiromašene aristokracije. Dan prije vjenčanja Victor ne zna sve zavjete što razljuti župnika koji zaprijeti da se vjenčanje neće održati ne budu li mladenci pripremljeni kako treba. Victor je posramljen, ode u šumu i ponavlja zavjete te vježba ceremonijal. U jednom trenutku stavi zaručnički prsten na osušenu grančicu koja oživi i iz zemlje izađe u obliku mrtve nevjeste, Emily... I s ovim filmom, Burton je dokazao da je veliki redatelj, i da je gotovo svaki film kojeg se uhvati, osuđen na uspjeh.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju