Dok nestrpljivo čekate večerašnji film "O za osvetu", naučite sve što trebate znati o Natalie Portman! Pišemo o svemu, od debija u 'Leonu' do Zlatnog globusa u 'Crnom labudu'.

Američko - izraelska glumica Natalie Portman, rođena je 1981. godine u glavnom gradu Izraela, Jeruzalemu. Ipak, već kao trogodišnjakinja zajedno s obitelji preselila se u Američku saveznu državu Maryland. Obitelj se nije ni tamo predugo zadržala, tako da se Natalie selila još nekoliko puta, da bi se konačno skrasili 1990. u New Yorku. Već sa 11 godina dobila je ponudu da se bavi poslom modela, ali je to odbila, što se pokazalo dobrim potezom.

Sa trinaest godina odlučila je otići na audiciju za novi film kultnog francuskog redatelja Luca Bessona, "Leon profesionalac". Među 2000 kandidatkinja koje su se prijavile na audiciju, upravo je Portman izabrana za glumicu koja će u ovom filmu nastupati uz Jeana Renoa. Ostalo je povijest, film je polučio ogroman uspjeh, a Portman je postala jedna od traženijih mladih glumica.

Nakon uspjeha s "Leonom", nastupila je u većem broju holivudskih hitova, od kojih posebno valja izdvojiti "Vrućinu" i trilogiju "Ratovi zvijezda".

Novi milenij za Natalie je značio i nove uspjehe. Odigrala je solidne uloge u "Goyinim duhovima" i "Garden State", ali u zadnjih par godina dva su filma posebno obilježila njeno stvaralaštvo. To su naravno, "O za osvetu", koji večeras možete gledati na našem programu, i veliki hit "Crni labud", ta koji je Portman nagrađena i Oscarom i Zlatnim globusom za najbolju žensku ulogu.

>>> O za Osvetu -  danas u 00:15!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju