Jedan je od onih glumaca koji slamaju srca tinejdžerka diljem svijeta, ali uz ljepotu, posjeduje i sjajne glumačke osobine, u što se možete uvjeriti večras gledajući film Black Hawk Down!

>>>Pad crnog jastreba, večeras u 23.35

Josh Hartnett, američki glumac i producent, rođen je 21. srpnja 1978. u Saint Paulu, glavnom gradu američke savezne države Minnesote. U djetinjstvu se poprilično aktivno bavio sportom, a možda bi u tim vodama i ostao da se nije teže ozlijedio. Upravo ga je to i usmjerilo prema glumi, te je kao srednjoškolac počeo pokazivati značajan glumački talent. Po završetku srednje škole preselio se u New York gdje je krenuo na prestižnu glumačku akademiju. Ipak, tamo mu nije krenulo kako je zamislio pa se uskoro preselio u Kaliforniju.

Gotovo odmah po dolasku u suncem okupanu zemlju, Hartnett je dobio ulogu u seriji Cracker, koja se ipak brzo prestala snimati. Nakon još nekoliko uloga u reklamama, dobio je prvu filmsku ulogu, i to odmah onu sina Jamie Lee Curtis u horor filmu „Halloween H20: 20 godina poslije“. Od tog trenutka do danas, snimio je nizati uspjeh za uspjeh, glumivši u naslovima kao što su „Pearl Harbour“, „Lucky Number Slevin“, „Crna Dalija“ te „Pad crnog jastreba“, filmu o američkim vojnicima koji večeras možete gledati na našem programu. Također, zavidnu karijeru ostvario je i na kazališnim daskama, ali i u modnim vodama, dobivši ugovore s mnogim modnim kućama poput Giorgija Armanija.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju